Egyedi ékszerekre vágysz? Meg is tervezheted magadnak!

jutaoraekszer.huAz ékszerek viselése nem egyszerű divathóbort, sokkal inkább szól arról, hogy általuk saját magunkból is megmutathatunk valamit a világnak, ily módon pedig az önkifejezésünk fontos részévé válhat.

Nem véletlenül akad számos olyan márka is, amely pontosan erre épít, lehetőséget adva arra, hogy a kombinációk sokfélesége által egyedi lehessen a megjelenésünk. Ha azonban ennél is többre vágyunk, akár mi magunk is megtervezhetjük az ékszereinket. De hogyan? Ezt a kérdéskört járjuk körbe ebben a cikkben, bekukkantva az ötvösmesterség kulisszái mögé is.

Hol van lehetőségünk saját ékszereket tervezni?

Például a Juta Óra-Ékszer online karikagyűrű tervezőjében vagy akár személyesen valamelyik üzletükben is. Ha nem szeretnénk azonnal a boltba rohanni, a kezdő lépés lehet egy e-mail is, amiben feltesszük az ezzel kapcsolatos kérdéseinket.

Hogyan zajlik a folyamat?

Ha már szabadjára engedtük a fantáziánkat, és jól körvonalazódnak az elképzeléseink, akkor első alkalommal egyeztetnünk kell a szakemberekkel, hogy mit is szeretnénk. Ideális, ha ekkor már tudjuk, hogy mi az az ékszer, amit szeretnénk, gyűrű, fülbevaló, nyaklánc vagy karkötő esetleg, de emellett jó, ha tudjuk azt is, hogy milyen alapanyag(ok)ban és milyen díszítésben gondolkodunk. Utóbbi esetén az is lehet, hogy köveket vagy gyöngyöket, illetve más díszeket kérünk az elképzelt ékszerre.

Sokat segít az egyeztetés során az, ha van képünk arról, hogy mi lenne a végeredmény. Ha megvan ez a megbeszélés, akkor jutnak el a tervek és elképzelések az ötvöshöz, aki majd elkészíti a megálmodott darabot. Ez ugyanakkor még mindig a tervezési fázis, ám itt már szakszerű tervek születnek majd. Ebben a szakaszban még finomításra kerülnek az eredeti gondolatok annak érdekében, hogy valóban a számunkra tökéletes végeredmény születhessen majd meg.

Amikor elfogadtuk a végleges terveket, kapunk egy árajánlatot, s amennyiben az is megfelelő, az ötvös elkészíti a megrendelt ékszert. Mindez akár négy hét alatt is megvalósulhat.

Hogyan zajlik az ékszerkészítő munkája?

Az ötvösmester gyakorlatilag bármilyen nemesfémből képes elkészíteni az ékszereket, kérhetjük alapanyagnak az ezüstöt, az aranyat, a platinát vagy a palládiumot is, s természetesen színekben is szabadon dönthetünk. Emellett szintetikus vagy drágakövek is díszíthetik álmaink ékszerét.

Az ötvös részt vesz a tervezési folyamatban, s amellett, hogy a megfelelő elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában megtervezi és elkészíti számunkra a vágyott ékszert, még arra is számíthatunk, hogy művészi képességeinek és tapasztalatainak köszönhetően hozzá is tud adni saját elképzeléseinkhez, ha szeretnénk.

A saját egyedi ékszereinken megjelenhetnek az aktuális trendek is, természetesen a saját ízlésünkhöz igazítva, de akár ezektől teljesen eltérő, kifejezetten feltűnő vagy páratlan darabok is megszülethetnek, ha belevágunk a tervezésbe.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elhunyt Daróczy Zoltán matematikus

sze szept 13 , 2023
ShareTweetPinShareÉletének 85. évében, szeptember 12-én elhunyt Daróczy Zoltán Széchenyi-díjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja, a Debreceni Egyetem egykori rektora – tudatta az MTA. Daróczy 1938-ban született Bihartordán. Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-ábrázoló geometria szakán szerzett középiskolai tanári diplomát 1961-ben. Diplomájának megszerzése után az MTA ösztöndíjasa volt, […]
Daróczy Zoltán matematikus

És még ez is...