Nemzeti kiberkoordinátor: jövő év végére elkészülhet az új kiberbiztonsági stratégia

Csak jövő év végére készülhet el az új kiberbiztonsági stratégia – jelentette be Magyarország nemzeti kiberkoordinátora.

Rajnai Zoltán elmondta, a kiberbiztonságban nehéz hosszútávú stratégiát gyártani, mivel az informatikában már három-négy év is hosszútávnak számít. Ezen felül emlékeztetett arra, hogy uniós szinten több Magyarország kiberbiztonsága szempontjából is meghatározó szabályozást hoztak, mint például az uniós kiberbiztonsági stratégia, az európai hálózatbiztonsági irányelv, s az általános adatvédelmi rendelet. Hozzátette: az új magyar kiberbiztonsági stratégia mellett egy akciótervet is szeretnének elfogadtatni, amely a feladatokat, határidőket, felelősöket is tartalmazza majd. Rajnai elmondta azt is, hogy komoly munka előtt áll a bankbiztonsági munkacsoport is, amely a közeljövőben tervezett következő ülésén a bankszövetséggel együttműködve egyezteti majd a bank- és állami szektor közös érdekeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Európai digitális marketing szövetség alakult BlueAlliance néven

csü okt 5 , 2017
Nyolc közép-kelet-európai ország kilenc vezető digitális marketing ügynöksége szakmai szervezetet alapított BlueAlliance néven, Magyarországot két ügynökség képviseli – közölte a Varsóban létrejött szervezet. A közlemény szerint a BlueAlliance alapító tagjai jelenlegi szolgáltatási területeiken túl is bővítenék tevékenységüket, illetve terjeszkednének más kelet-közép-európai országokban is. Az együttműködés alapköve a partneri együttműködés, tapasztalat- […]
kézfogás

És még ez is...