Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XLI.

szam

  • Egy tavalyi kutatás eredményei szerint Magyarországon a fogyasztók 36 százaléka vásárol a világhálón keresztül, addig az uniós átlag 53 százalék, ráadásul az elköltött pénz alig két és fél százalékát adják ki a magyarok ezen az úton.
  • Az Acronis több mint ötezer petabájtnyi adatot véd; ezek több mint ötszázezer olyan vállalkozáshoz tartoznak, amelyek az Acronis megoldásait használja.
  • Az innovációért felelős magyar vezetők 81 százaléka úgy véli, hogy a digitális ipari technológiák a következő tíz évben gyökeresen átalakítják majd az iparágakat, ugyanakkor tízből nyolc magyar vállalatvezető aggódik is amiatt, hogy a technológiai fejlődés gyorsasága túlmutathat cége alkalmazkodási képességén – derült ki a GE Globális Innovációs Barométer Magyarországra először kiterjedő felméréséből.
  • A dolgok internete (IoT) – amely a Samsung szerint az elkövetkező évek legnagyobb horderejű innovációja – majdnem feleannyira ismert kifejezés a magyar idősebb korosztály számára (7,6 százalék), mint az ugyanebbe a csoportba tartozó európaiak körében (14 százalék).
  • Világszerte trend egyébként a mobilbankolás előretörése, a KPMG által publikált Global Mobile Banking Report szerint 2019-ig megduplázódik, azaz 1,8 milliárdra nő világszerte azoknak a száma, akik a mobiltelefonjukat bankolásra is használják.
  • A PwC előrejelzése szerint a tavalyi 28,1 milliárd euróról több mint hússzorosára, 570 milliárd euróra emelkedhet 2025-re a megosztáson alapuló cégek forgalma. Az öt legfontosabb területet pedig a közösségi finanszírozás, a közösségi alapú szállásmegosztás, a személyszállítás, illetve az on-demand háztartási- és szakmai szolgáltatások jelentik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Huawei szuperszámítógépet adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen

sze okt 5 , 2016
Új szuperszámítógépet adtak át kedden a győri Széchenyi István Egyetemen (SZE) a Huawei Technologies és az intézmény között idén májusban aláírt stratégiai együttműködés első lépéseként. Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára arról beszélt az átadáskor, hogy a számítástechnika és az infokommunikáció a következő években tovább […]

Friss, ropogós