Huawei szuperszámítógépet adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen

szuperszamitogepÚj szuperszámítógépet adtak át kedden a győri Széchenyi István Egyetemen (SZE) a Huawei Technologies és az intézmény között idén májusban aláírt stratégiai együttműködés első lépéseként. Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára arról beszélt az átadáskor, hogy a számítástechnika és az infokommunikáció a következő években tovább terjeszkedik majd az élet szinte minden területére, így egyre több mérnökre és magasan képzett informatikusra van szükség. Földesi Péter, az SZE rektora azt mondta, attól lesz jó egy egyetem, hogy a hallgatóinak lehetőségeket és kihívásokat tud teremteni, amelyek által fejlődhetnek, egyre jobbak lehetnek területeiken.

A háromszázmillió forint értékű szuperszámítógépnek 128 processzormagja és 768 gigabájt memóriája van.

Zheng Weifeng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy tavaly Pekingben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében írtak alá az egyetem vezetésével egy szándéknyilatkozatot az együttműködésről, amelynek konkrét elemeit idén májusban már Győrben rögzítették. A vállalat öt év alatt mintegy százmillió forint értékben támogatja a távközlési és informatikai képzést az egyetemen, a többi között a Huawei Akadémia és Labor indításával. Mindemellett a kínai nagyvállalat részt vesz a hallgatók szakirányú továbbképzésében és a képzésfejlesztésben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Invitech Solutions: ismét lehet pályázni az InnoMax Díjra

sze okt 5 , 2016
Az Invitel Csoporton belül – a korábbi vállalati és nagykereskedelmi üzletág utódaként – július 1-vel létrehozott Invitech Solutions folytatja a cégcsoport megőrzésre méltó hagyományait. A társaság idén is meghirdeti a hazai innovációs megoldások egyik legnépszerűbb seregszemléjét. Az immár hetedik alkalommal kiírt pályázat lényege, továbbra is az, hogy támogassa a hazai […]
taps

És még ez is...