Technikai fejlesztésre eddig 437 milliót osztott szét az NMHH Médiatanácsa

moneyxTizenhat televízió és nyolc rádió nyert közel 65 millió forintot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának pályázatán a grémium legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében. A közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztését ösztönző kiírás évek óta eredményesen járul hozzá ahhoz, hogy a nézőkhöz, hallgatókhoz színvonalasan és megbízhatóan működő technikai háttérrel készülő műsorok jussanak el.

Az NMHH Médiatanácsa az idei műszaki fejlesztési pályázat második fordulójáról döntött legutóbbi ülésén. Nyolc rádió 12,6 millió, tizenhat televízió pedig 52,3 millió forint támogatásban részesült. A támogatási összeget a nyertesek médiaszolgáltatásuk technikai megújítására használhatnak fel, többek között stúdió-, hang- és fénytechnikai, stúdióakusztikai környezet kialakítására, valamint műsorjel-átviteli, számítástechnikai és áramszünetmentes működést biztosító eszközök és berendezések megvásárlására. Az NMHH Médiatanácsa 2011 óta a műszaki fejlesztést célzó kiírásokon eddig 159 pályázatot nyilvánított nyertesnek, amelyek révén a közösségi médiaszolgáltatók összesen több mint 437 millió forintot fordíthattak technikai berendezéseik modernizálására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindult a Miutcánk.hu

csü aug 7 , 2014
Elindult az első lokális közösségépítő oldal, a Miutcánk.hu, amellyel a magyar online közösségek állóvizét szeretnék fellendíteni. Az oldal két pofonegyszerű ötletre épül: az emberek, ha a környezetükben élőkkel összeszervezik életüket, izgalmas közös programokat találhatnak ki és csökkenthetik a pazarlást. A Miutcánk.hu fejlesztőcsapata egy olyan világot vizionál, ahol a környékbeliek garázsvásárokkal, […]

Friss, ropogós