NZZ: vége az ingyenes tartalomnak

1

 

Internetes tartalmait is térítéshez köti a jövőben a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) – mondta el az MTI-nek adott interjúban a svájci napilap főszerkesztője. “Aki az NZZ-re kíváncsi, az megtalálja a jövőben is akár internetes, akár nyomtatott formában, de – tette hozzá Markus Spillmann – fizetnie kell a tartalomért”. Az NZZ csoport – ma Svájc egyik legnagyobb médiavállalkozása -, az 1990-es években az elsők között jelentkezett internetes szolgáltatással. Ez kezdetben kiegészítő jellegű volt a nyomtatott kiadványhoz képest, elsősorban archív és háttéranyagokat tartalmazott. Az ezredfordulón indult a lap online hírportálja, amely azután önálló cikkeket is közölt. A 2000-es évek közepén kezdődött meg a két kiadvány tartalmának “összehangolása” – mondta Markus Spillmann. “Most, 2012 elején döntöttük el, hogy a jövőben nem akarunk ingyenes tartalmakat. A minőségért, akár nyomtatott, akár online, pénzt kérünk” – mondta a főszerkesztő. Mint mondta, ez a stratégia lépésről lépésre, a nyár végére valósulhat meg.

One thought on “NZZ: vége az ingyenes tartalomnak

 1. Neue Züricher Zeitung?

  Kisse nácizmushoz hasonló hangzású..de ..tartalmával most igen lényeges felvetéssel..

  hogy lenne ugye jobb?

  Interneten csak az adatforgalomért fizetni vagy kifizetni az újságot is így is?

  Ismerjük, hogy leszoknak emberek a nyomtatott kultúrértékekről..

  Ezt megállítani azért is nehéz mert sokan mint például az Android peresen is kiköveteltek hihetetlen jogi esettel hogy pl. Microsoft ellen ingyen lehessenek piacon..kinek milyen sikere ez?

  Emellett Microsoft elvesztett monopolpert mert túl sikeres ezert letiltottak nyeresége nagy részét ..irigységből jogot formálnak a szakértőileg fontos komputer-szinkronizacios kérdessél..veszelyesen visszaélni..

  Compatibilitas

  Ha nem értjük egymást hogyan társalogjunk ugye?

  Volt erre egy példa a metró újság kezdeti nehézsége..: nem indulhatott el mert napilapként tisztességtelen üzlettel igazoltan vádolták ingyenességéért..

  Ezert is eleinte reklámújságként hirdettek majd ..ma mar ezt feledve ..legnagyobb napilapként hirdetik ott is ahol nincs is metró..

  Ez inkább a farkasra emlékeztet aki ..”engedd be bárányka a kis utolsó lábamat is..” hangzattal melegszik és ..nem is éhezik ezután..Kinek mi segítség tehát?

  Ami viszont jogos felhalmozott adósság miatti követelés azt bagatellizáljak ugye és spotáron eladni kénytelen sok üzletes az áruját üzletet.. ekkor kíméletlen garázda tulajdonosokhoz kerülhet az üzlet.. ma ezt nevezik demokráciának újra..

  Ez ellen sajnos a Züricher Zeitung lepett helyesen .. de reméljük kellő értekkel -mertekben szükségben is..

  Lehet például bonusprogram amiben fejlécek ingyen olvashatóak.. Ausztria fővárosa Bécs, ezt használja nyomtatott Die presse újságjainál néha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Osztalékról is dönt az Optisoft közgyűlése

csü febr 9 , 2012
Előreláthatóan osztalék megszavazására is sor kerül az Optisoft Nyrt. pénteken tartandó közgyűlésen, a tőzsde “B” kategóriájában jegyzett informatikai társaság 2011-ben 76 millió forint nem konszolidált eredményt ért el – közölte a társaság az MTI-vel. Az egészségügyi és más humáncélú informatikai rendszereket fejlesztő és üzemeltető Optisoft 2009-ben fizetett osztalékot, akkor még […]
ZX-81