Tavasszal kivirágzik a magyar internet

Deutsch-TamasTavasztól a szupergyors internet program 3500 településen fog megjelenni.

A szupergyors internet programhoz kapcsolódóan 2018 végéig 2500-nál több településen történik fejlesztés mintegy 150 milliárd forintos ráfordítással, ennek következtében 3500 településen lesz elérhető ez a szolgáltatás — mondta a Digitális Jólét Programért (DJP) felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás hozzátette, másfél év alatt minden magyar háztartásban elérhető lesz a harminc megabites sávszélességet biztosító csatlakozási pont, ehhez tízezer kilométer légkábelt és háromezer kilométer alépítményben futó, üvegszálas kábelt kell lefektetni. Kijelentette, ha ez a fejlesztés megvalósul, akkor Magyarország a vezetékes internet elérésében dobogós helyre kerül Európában, mobilinternet-elérésben már most is az élmezőnyhöz tartozunk.

“A következő négy hónap az engedélyezés ideje, majd ahogy az időjárás lehetővé teszi, tavasszal megkezdődik a hálózat kiépítése” – fogalmazott a politikus. Hozzátette, Európában átlagosan a népesség nyolcvan százalékának van internetelérése, nálunk a polgárok mintegy kétharmadának. Úgy vélte, az átlagos európai szint elérése Magyarországon három-négy év alatt megteremthető. A DJP titkárságának szerdai közleménye szerint a korszerűsítés első lépéseként lezárult az “Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” című pályázat. Csaknem száznegyven támogatási szerződés aláírásával huszonegy kis- és középvállalkozás, valamint öt nagyvállalat kezdte meg a beruházások tervezési munkálatait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Autómegosztó startupba fektet a Toyota

szo nov 5 , 2016
A Toyota a felhasználók közötti autómegosztás kialakulófélben lévő piacán szeretné megvetni a lábát, ezért a japán Sparx Group vagyonkezelővel és más cégekkel 10 millió dollárt fektetett be a San Francisco-i központtal működő Getaround gépjárműmegosztó startup vállalkozásba — közölte a Toyota Central Europe Kft. A tájékoztatás szerint a 2009-ben létrehozott Getaround […]