DT: hamarosan internetparadicsom lesz, igaz nem mindenkinek

Claudia-NematA Deutsche Telekom (DT) több mint hatmilliárd eurós hálózatbővítést hajt végre 2018-ig, a fejlesztés eredményeként a csoporthoz tartozó összes vállalatánál IP (Internet Protocol) technológiájú hálózatot épít ki, és az összes hálózatot képes lesz központilag vezérelni – közölte a DT leányvállalata, a Magyar Telekom hétfőn az MTI-vel. A DT a barcelonai Mobil Világkiállításon jelentette be a fejlesztést, valamint azt, hogy tíz országból hármat már összekapcsolt új európai hálózatán: Horvátországot, Magyarországot és Szlovákiát. Claudia Nemat, a DT igazgatóságának tagja a sajtótájékoztatón kifejtette: “ahelyett hogy 10 országban, 10 helyen, 10 különböző megoldásunk lenne, központilag fejlesztünk mindenki számára”. A tagvállalatok szabványosított építőelemeket választhatnak a “központi katalógusból”, és az adott régió illetve ország piaci körülményeihez és igényeihez igazított ajánlatokat állíthatnak össze – tette hozzá.

Az első termék, a “Cloud VPN” elnevezésű, kisvállalati ügyfelek részére fejlesztett megoldás már most elérhető az említett három országban. Ezt további termékek követik majd az év során, köztük televíziós szolgáltatások és video játék ajánlatok, amelyeket a lakossági ügyfelek számára kínálnak majd. A közleménye szerint az európai hálózatbővítések garantálják, hogy 2018-ra a lakosság mintegy 95 százaléka élvezheti majd a nagysebességű LTE technológia előnyeit, 2020-ra pedig a DT összes rádiós adótornya LTE technológiával lesz felszerelve Európában. 2018-ra Európában a DT hálózatába kapcsolt összes háztartás mintegy fele szélessávú, minimum 100 megabit másodpercenkénti (Mbit/sec) sebességű kapcsolattal barangolhat majd az interneten. Az elkövetkezendő években a háztartásoknak mintegy 12 százalékában a vezetékes kapcsolat átviteli sebessége pedig elérheti akár az 500 Mbit/sec sebességet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Olcsó, kínai Windows-os gépek jönnek

ked márc 3 , 2015
Hamarosan új márkájú, Kínában gyártott Windows-os tabletek és okostelefonok jelenhetnek meg a magyar elektronikai boltokban. Az elmúlt év végén már hazánkban is megjelentek az első, Windows 8-at futtató, olcsó, úgynevezett CTE (China Technology Ecosystem) tabletek. A Microsoft arra számít, hogy ezek szerepe tovább erősödik 2015-ben abban az alacsony árkategóriájú piaci […]

Friss, ropogós