Már megint itt van Magyarország „legnagyobb digitális pedagógiai eseménye”

Digitális TémahétMegkezdődött a nyolcadik digitális témahét, Magyarország „legnagyobb digitális pedagógiai eseménye”, amelynek fő célja a digitális kompetencia fejlesztése az oktatásban – közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A kezdeményezéshez az idén is csatlakozott a gyermekmentő szolgálat Safer Internet Programja (SIP), amelynek oktatói kötetlen, interaktív formában tartanak előadásokat a biztonságos internethasználatról az általános és középiskolákban. Tudatosságnövelő központként az a cél, hogy minél többször, minél több fórumon felhívják a figyelmet az internet előnyeire, lehetőségeire, de a veszélyeire is, mint az online zaklatás, az adatlopás, a pénzügyi visszaélések, az illegális és káros tartalmak.

Csak a témahéten nyolc biztonságosinternet-oktatójuk tizenkét iskolába látogat el – tették hozzá. A szakemberek a foglalkozásokon a saját fejlesztésű „Lájkvadász” nevű offline társasjátékkal edukatív módon vezetik rá a játékosokat arra, hogy mire kell figyelni az online térben. Használják továbbá a gyermekmentő szolgálat és a Google közös, „Legyél az Internet Ásza!” elnevezésű tananyagát is, ahol a gyerekeknek különböző feladatokat, szituációs szerepjátékokat kell teljesíteniük. Eközben nem csak tanulni tudnak, de olyan hasznos tanácsokat is kapnak, amelyek segítségével tudatos felhasználókká válhatnak.

A témahét 2016-ban indult az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére. Az idei esemény pénteken zárul. A Netezz biztonságosan! című előadások ingyenesen elérhetőek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kibertámadás érte a francia nemzetgyűlést

ked márc 28 , 2023
Egy oroszbarát kibertámadás miatt elérhetetlen volt hétfőn a francia nemzetgyűlés internetes oldala. A szolgáltatás délután helyreállt. A támadást a NoName057 elnevezésű, oroszbarát hackercsoport vállalta magára, válaszul az Ukrajnának Franciaország által nyújtott támogatásra – közölte az AFP francia hírügynökséggel Ivan Fontarensky, a francia Thales űrkutatási és hadiipari óriáscég kibervédelmi technikai vezetője. […]
hacker

És még ez is...