„Siker”: Elérték, hogy többen járnak szakképzésbe, mint gimnáziumba

Orbán és ParraghParragh „nem mondok számot, mert irritáló lenne” László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy szakképző iskola évnyitó ünnepélyén nyilatkozott meg. A bukott csempeárus szerint ma Magyarországon a foglalkoztatási ráta 75,1 százalék, 3 millió 270 ezer ember dolgozik. A magyar statisztikában nem volt még ilyen magas foglalkoztatási arány, a magyar vállalatok keresik a munkaerőt — jelentette ki vállalkozók ötezer forintos sarcán élősködő kamarai elnök.

„Elértük tíz év alatt, hogy ma többen járnak szakképzésbe, mint hagyományos gimnáziumba” – tette hozzá.

Mint mondta, a szakképzésben ma új kompetenciák elsajátítására van szükség az informatika, robottechnika, mesterséges intelligencia, idegennyelv-tudás terén. A kamara át tudja adni a döntéshozóknak azokat az információkat, amelyek az előrelépéshez szükségesek, ennek érdekében működtetnek 19 ágazati készségtanácsot, amelyekben több mint 300 vállalat vesz részt – véli Magyarország egyik, ha nem a legkártékonyabb „közszereplője”.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem csak a tér, de a monitorok is görbülnek... és ez jó

ked szept 5 , 2023
A Philips jóvoltából kipróbálhattuk a gyártó 346B1C modelljét. Az ívelt monitort a keményen dolgozó kis-, közepes-, és a magukat nagy embernek gondolók is szeretni fogják! A Philips 346B1C monitor 3440×1440 pixeles felbontása és a 21:9 képaránya brutálisan hat egy átlagos 21 colos 1920×1080 pixeles monitor után. Már a vízszintes méret […]
Philips 346B1C monitor

És még ez is...