Az ESET úgy fog foltozni, mint még soha

patch menedzsmentHamarosan új funkcióval bővül az ESET PROTECT kiberbiztonsági platformja.

Az új funkció beépítésének érdekében a szlovák it-biztonsági társaság, az ESET partneri együttműködést kötött a kritikus infrastruktúrák kibervédelmi megoldásainak egyik globális vezető szereplőjével, az amerikai OPSWAT Inc-el. Az együttműködés eredményeképp az ESET PROTECT platform integrált Sebezhetőség- és javításkezelő rendszerrel bővül. A jelenlegi ESET PROTECT Complete biztonsági csomag kiegészül az említett funkcióval, valamint egy új védelmi csomag, az ESET PROTECT Elite is elérhetővé válik a kis- és középvállalkozások (kkv), valamint a nagyvállalatok hatékonyabb védelme érdekében. A kkv-k számára gyakran nehézséget okoz, hogy lépést tartsanak a változó fenyegetésekkel, és biztosítsák rendszereik naprakészségét, ezáltal a végpontjaik támadhatóvá válnak.

Az ESET PROTECT Cloud központi konzolon keresztül történő irányítással a vállalatok egyszerűen felmérhetik a biztonsági fenyegetéseket, és kezelhetik a javításokat az egész hálózaton, biztosítva a nulladik napi sérülékenységek időben történő észlelését és orvoslását. Az automatikus vizsgálat és a szűrési lehetőségek széles skálája lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy gyorsabban azonosítsák a számukra legfontosabb biztonsági problémákat. Ezenkívül az automatikus és manuális javítási lehetőségek által a vállalatok gondoskodhatnak arról, hogy végpontjaik rendszeresen a legújabb biztonsági javításokkal frissüljenek.

„Nehézséget okoz a KKV-k számára a sebezhetőségek azonosítása és rangsorolása azok súlyossága alapján” – mondta Béres Péter, az ESET megoldásait forgalmazó Sicontact Kft. it-vezetője. Hozzátette, hogy a kkv-k könnyen kezelhető megoldást szeretnének, amely gondoskodik a biztonságukról. Az ESET Vulnerability & Patch Management testreszabható javítási irányelvei bármilyen méretű vállalkozás számára rugalmasságot és irányítást biztosítanak a végpontok optimális és gyors patch-elése érdekében. Ezáltal minimalizálhatók a támadás kockázatai, miközben betarthatók az egyre szigorúbb kibervédelmi követelmények, emellett a megoldások a különböző ISO-tanúsítványokhoz szükséges feltételeinek is megfelelnek.

Az ESET Vulnerability & Patch Management több ezer népszerű alkalmazást, köztük az Adobe Acrobatot, a Mozilla Firefoxot és a Zoomot vizsgálja át több mint 35 ezer gyakori sebezhetőség és veszélyeztetettség (CVE) alapján. A sebezhetőségek szűrhetők és rangsorolhatók különböző szempontok alapján (expozíciós pontszám, súlyosság és score over time). Az ESET PROTECT Platform felhőalapú konzolja segítségével a vállalatok jelentéseket készíthetnek a legsérülékenyebb szoftverekről és az érintett eszközökről. Többnyelvű támogatással rendelkezik, beleértve a magyar nyelvet is és csak kis mértékben terheli a rendszermérnököket, így nem vesz el időt más feladatok elvégzésétől.

Az ESET Vulnerability & Patch Management egy folyamatosan bővülő javítási jegyzéket biztosít, amely tartalmazza a patchek nevét, az alkalmazás verzióját, valamint a CVE-t, emellett jelzi a sérülékenységek súlyosságát. A vállalatok igény szerint akár azonnal elindíthatják a frissítéseket, és a patch azonosítása után a beállítási lehetőségek segítségével automatikusan vagy manuálisan megkezdhetik a javításokat. A kritikus eszközök priorizálásával tovább egyszerűsíthetik a frissítési folyamatot, a fennmaradó műveleteket pedig későbbre időzíthetik a fennakadások elkerülése érdekében.

Az ESET egységes kibervédelmi platformja, az ESET PROTECT egy olyan felhőalapú rendszer, amely központosított felügyeletet, irányítást, kiegyensúlyozott megelőzési, észlelési és reagálási képességeket biztosít. Működése egyszerű, moduláris, adaptálható és folyamatosan fejlődik. Az ESET PROTECT Elite bevezetésével az ESET PROTECT Platformnak immár öt csomagja vált elérhetővé a különböző méretű vállalkozások számára:

  1. ESET PROTECT Entry – belépő szintű megoldás, amely tartalmazza a végpontok és szerverek védelmét, valamint az ESET PROTECT Cloud konzol használatát.
  2. ESET PROTECT Advanced – első osztályú végpontvédelmet biztosít fejlett fenyegetésvédelmi technológiával és teljes körű merevlemez-titkosítással.
  3. ESET PROTECT Complete – tartalmazza az új ESET Vulnerability &Patch Management funkciót, a felhőalapú alkalmazások (M365) és a levelezés (Microsoft Exchange) védelmét a kiberkockázatok minimalizálása érdekében.
  4. ESET PROTECT Enterprise – kiberkockázatok kezelése és teljes átláthatóság nagyvállalati rendszerekre fejlesztve, helyszíni telepítéssel. Védelmet nyújt a nulladik napi fenyegetésekkel szemben is.
  5. Új ESET PROTECT Elite – nagyobb átláthatóság mellett csökkenti a kiberkockázatokat, tartalmazza az ESET Vulnerability & Patch Management rendszert, az ESET natív kiterjesztett észlelés és elhárítás (XDR) képességét, valamint lehetővé teszi a megbízható többfaktoros hitelesítést.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre kevesebben tartják meg régi mobiltelefonjukat

vas júl 23 , 2023
Egyre kevesebben tartják meg a használaton kívüli mobiltelefonjukat, de a magyar lakosság 55 százaléka továbbra is otthon tárolja a régi készülékét. A Yettel felmérése szerint a magyarok fele három-négy évig használ egy mobiltelefont, ötödük négy évnél tovább. 55 százalékuk csak akkor cserél készüléket, ha a régi használhatatlanná válik, 39 százalék […]
öreg mobiltelefonok

És még ez is...