“Ismeretlen” hackerek bosszulták meg az iráni kikötő megbénítását

Ismeretlen hackerek megtámadtak több ezer izraeli honlapot, amelyeken az eredeti tartalmat Izraelt fenyegető üzenetre cserélték – jelentette a helyi média.

“Állj készen a meglepetésre” – üzenték a megtámadott honlapokon angol és héber nyelven. A szöveget egy lángoló tel-avivi házakat ábrázoló képen helyeztek el, a montázson a tengerben a súlyosan megsebesült Benjámin Netanjahu miniszerlentök megpróbál elérni egy mentőövet. Videoüzenetet is elhelyeztek: több izraeli város bombázását is szimulálják, Jeruzsálemben az Al-Aksza mecsetnél arab imádkozókat, és a zsidó állam megsemmisítésével fenyegetnek, miszerint “Izrael nem fogja megérni a következő 25 évet”. Minden érintett honlapot a UPress nevű internetes cég szerverein tárolták a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet tudósítása szerint. A vállalkozás megígérte ügyfeleinek, hogy az esti órákig helyreállítja az eredeti állapotot. A támadást a szakértők szerint az arab világ hackereinek egy csoportja követte el, voltak köztük török és észak-afrikai támadók, néhányan a Gázai övezetből dolgoztak.

Május elején egy Izraelnek tulajdonított kibertámadás béníthatta le a Hormuzi-szorosban az iráni Sahíd Radzsí kikötőt, amit április végén Teherán sikertelen számítógépes hadművelete előzött meg az izraeli ivóvízellátás megzavarására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Telenor és a K&H Bank két jóbarát

vas máj 24 , 2020
A Telenor Magyarország is beszállt a K&H Bank inkubátorprogramjába. A telekommunikációs vállalat a legújabb mobiltechnológiával segíti a már 27 startuppal működő iparágtól független Start [email protected]&H programot – közölték az együttműködő felek. Már a járványt megelőzően is nagy hangsúlyt fektettek startupjaik digitális támogatására, erre példaként említette a Global Accelerator Network (GAN) egymillió […]
startup