Szerepzavarban a Vodafone

Női programozókat nevel a Vodafone címmel adott ki közleményt a mobilszolgáltató. A sajtóanyagból azért kiderül, hogy képzésről, és nem nevelésről van igazából szó.

A Vodafone új kezdeményezésének részeként világszerte 26 országban, köztük Magyarországon is indít kurzust programozási ismeretekről 14-18 év közötti diáklányok számára. A természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikus szakokon a folyamatosan növekvő munkaerő-piaci igény ellenére a nők részvétele még mindig rendkívül alacsony, ezért hívta életre a Vodafone az eddigi legnagyobb léptékű, nemzetközi programját a Code First: Girls-t. Ennek keretében szervezet személyes oktatást nyújtanak bakfis lányoknak programozásról Európában, Indiában, a Közel-Keleten, Dél-Afrikában és Ausztrália térségében is, idén nyártól pedig Magyarországon is.

Augusztus 28. és 31. között kerül sor az első ingyenes képzésre Budapesten, amelynek keretében 15 fiatal lány nyerhet bepillantást a kódolás világába – a négy napos workshop alatt a diákok olyan programozási nyelvekről és fejlesztői programokról sajátíthatnak el alapismereteket, mint a html, a CSS, a GitHub és a Bootstrap, az oktatás zárultával pedig akár saját weblapot fejleszthetnek. „A kódolás ismerete jelenleg óriási előnyt jelenthet egy munkavállaló számára, a jövőben viszont rengeteg munkakör esetében egyenesen elengedhetetlen lesz, így a mi felelősségünk felkészíteni a következő generációt ezekre az új feladatokra” – mondta Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.