Jubgileumi appot kapott a 30 éves Erasmus csereprogram

Az Erasmus csereprogram harmincadik évfordulója alkalmából az Európai Bizottság új Erasmus+ mobilalkalmazást indít.

A hallgatók, gyakornokok és ifjúsági csereprogramok résztvevői részére tervezett alkalmazás segít az Erasmus+ programmal kapcsolatos ügyintézésben eligazodni, a helyi közösségekbe beilleszkedni, valamint nyelvi képességeiket fejleszteni. 2014 és 2020 között várhatóan több mint 4 millióan fognak a program keretében tanulmányokat folytatni, szakmai gyakorlaton részt venni, illetve önkénteskedni, így az alkalmazás ezeknek a hallgatóknak, gyakornokoknak és az Erasmus+-ban részt vevő egyéb fiataloknak segít majd.

Az Európai Bizottság igyekszik, hogy az Erasmus-generációval együttműködve úgy alakítsa az Erasmus+ 2020 utáni jövőjét, hogy a program még erősebb lábakon álljon, és még több fiatalt megszólítson. Az alkalmazás első verziója már le is tölthető iOS-es vagy androidos eszközre. A folyamatosan frissített applikáció hamarosan újabb elemekkel fog bővülni, hogy az Erasmus+ egyéb résztvevői csoportjai is használni tudják, és megfeleljen az Erasmus+ nemzedék jövőbeli szükségleteinek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több mint 150 diák 16 ezer sor programkódot írt a Telekom felbujtására

ked jún 20 , 2017
A Kihívás nevű online kalandjátékon keresztül kódolási versenyre hívta a Magyar Telekom Legyél Te is Informatikus programja az it iránt érdeklődő középiskolásokat és tanáraikat. A Kihívásban résztvevő 9-12. osztályos középiskolások maximum ötfős csapatokban, tanári mentorálással, játékos formában, kódolási ismereteik felhasználásával mérhették össze tudásukat más iskolák diákjaival. Olyan feladatokat kellett megoldaniuk, […]
program

És még ez is...

Friss, ropogós