App, amely segítshet a nyaktól lefelé lebénult embereknek

Kralik-TamasA Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának szervezésében néhány napja rendezett Falling Walls Lab Budapest rendezvényen 15 fiatal diák, kutató, illetve szakember mutatta be innovatív ötletét. A nemzetközi Falling Walls Lab hazai előválogatóján a legjobbnak ítélt három fejlesztés, egy paralízises betegeket segítő mobilalkalmazás, egy hosszan eltartható zöldségfelvágott és egy ingyenes online oktatási platform versenyez a novemberi döntőn Berlinben.

Szerkesztőségünk szerint a legérdekesebb ötlet az első helyen tovább jutó Králik Tamásé volt, aki egy családjában történt esetből kiindulva a nyaktól lefele lebénult emberek számára fejlesztett ki egy fejre szerelt szenzor használatával, pislogással vezérelhető mobiltelefonos alkalmazást, amely a mozgásukban jelentősen korlátozott betegeknek tartalmas időtöltést nyújt. A találmány a jövőben akár a mobilkészülék billentyűzetén szemmozgással irányítható gépelést is lehetővé teszi. Az ötletgazda további célja pedig, hogy egy kifejezetten mozgássérültekre szabott mobil operációs rendszert hozzon létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Na végre! Megkezdte működését a SEP2

csü máj 19 , 2016
Minden vállalat átfogó kibervédelemmel fegyverezheti fel magát a hangzatos elnevezésű Menedzselt Kiberbiztonsági Műveleti Központ (SEP2) segítségével. A valós idejű incidenskezelést felkészült it-biztonsági szakértők látják el a nap huszonnégy órájában, a legfejlettebb kibervédelmi szoftverekkel. Mindezt egyetlen it-munkatárs bérköltségének feléért. A Black Cell Szolgáltató Kft. által kifejlesztett SEP2 Magyarországon egyedülálló módon menedzseli akár a […]

Friss, ropogós