Biztonságos internethasználat: Szülői kézikönyvvel segít az NMHH

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)Szülők számára készített kézikönyvet a biztonságos internethasználatról a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) — közölte a hatóság.

Mint írták, a kiadvány a videojátékokkal játszó, „gamer” gyermekek szüleinek szól, és egyebek mellett a korhatár-ajánlásokról, a képernyőidőről, a streamerekről, valamint a játék közben felmerülő rejtett költségekről ad tájékoztatást. „A biztonságosabb internet felé az első lépést a szülő teheti meg, ha beszélget gyermekével a témáról. Megtalálni a közös hangot, feltenni az első kérdést azonban nem könnyű feladat” — hangsúlyozza közleményében az NMHH, kiemelve, hogy a gyermekek támogatása érdekében a szülőknek érdemes mielőbb megismerkedniük a videojátékok kultúrájával.

A hatóság ismertette a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületével (MEME) közösen végzett 2022-es kutatása eredményét is, amely szerint a gyerekek már óvodáskorban megismerkednek a videojátékokkal, és az online szórakozás szerepe várhatóan tovább erősödik a következő években. A kutatást idézve kitérnek arra, hogy a gyermekek kisiskolásként, 7-9 évesen veszik kezükbe az első játékkonzolokat, ekkor még viszonylag erős szülői felügyelet mellett. „A 6-11 évesek mindennapjaiban a gyermekfilmek és vicces videók mellett egyre nagyobb mértékben jelen vannak az online játékok – lányoknál inkább öltöztetős, állatos, gondoskodásra épülők, a fiúknál pedig a Minecraft. A 10-15 évesek között a Minecraft mellett a legnépszerűbb játék a Fortnite” – ismerteti a gyermekek felhasználói szokásait az NMHH.

A biztonságos internet napján kiadott kézikönyv innen letölthető.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A magyarországi cégek 61 százaléka már csökkentette működési költségeit

pén febr 10 , 2023
A gazdasági kihívások ellenére a magyarországi cégvezetők 78 százaléka nem tervez létszámcsökkentést, 97 százaléka pedig nem csökkenti a dolgozók javadalmazását a következő 12 hónapban — állítja Koncz Barbara. A PwC Magyarország adótanácsadási üzletágának cégtársa szerint, a 12. alkalommal elkészített magyarországi vezérigazgatói felmérésből az is kiderül, hogy a vizsgálatban résztvevő társaságok […]
PricewaterhouseCoopers

És még ez is...