Mostantól már tényleg nem startup a LogMeIn

1

kezfogasEgyesül a távelérési, -felügyeleti és távtámogatási megoldásokkal foglalkozó LogMeIn Inc. a szerverszoftverekre specializálódott Citrix Systems GoTo üzletágával — közölte a LogMeIn az MTI-vel. Az egyesített vállalat bevétele várhatóan meghaladja az egymilliárd dollárt, világszerte több mint kétmillió ügyféllel. Az egyesüléstől mindkét cég jelentős – az első év végére 65 millió, a második évben több mint százmillió dollár – költségmegtakarítást remél. A tranzakciót a LogMeIn sajátrészvény-tranzakcióval fizeti ki; a Citrix részvényesei összesen 27,56 millió LogMeIn részvényt kapnak, ami 1,8 milliárd dollárnak felel meg.

A társaság 2001 március 12.-én alakult Border Development Kft. néven. 2004 július 6.-tól 3AM Labs Szoftverkészítő és Szaktanácsadó Kft., majd 2008 július 4.-től LogMeIn Szoftverkészítő és Szaktanácsadó Kft.-ként működik. A magyar társaságnak egyetlen ügyfele van, a tulajdonosa, a LogMeIn Inc, amelynek viszont 2015 végén 24,5 millió előfizetője volt 220 országban. A kft. által készített szoftverek és szolgáltatások ellenértékét jogdíjként számlázzák az anyavállalatnak. A LogMeIn Kft. tavaly két telephelyén, Budapesten és Szegeden végzett különböző K+F projekteket. A vállalat világszerte nyolc irodával rendelkezik, és több mint 800 alkalmazottat foglalkoztat. Az anyavállalat az idén a második negyedévben mintegy 83,3 millió dollár árbevételt ért el, ez 28 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

gjVélemény
A nemzeti és a startup körök büszkeségének tárgya tavaly 7,3 milliárd forintos forgalom mellett 899 milliós nyereséget ért el – amiből 650 millió forintot osztalékként annak rendje és módja szerint felvett a tulajdonos. Az alábbi dokumentumrészletből jól látszik, hogy miért van olyan jó hatással a társasági adóra az, ha egy cég Magyarországon végzi a kutatásfejlesztést, illetve, ha e fejlesztést jogdíjként számlázza.
-szerk-

LogMeIn-tarsasgiado

One thought on “Mostantól már tényleg nem startup a LogMeIn

  1. Ha jól értem, beolvasztotta leányát az anyacég, amelyet itthon innovatív startupként hozsannáztunk? Az adóalap eltüntetésében semmi innovatív nincs valóban, legfeljebb a transzfer árazást lehetne kicsit kapargatni, meg a helyi iparűzési adót beszedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Valami hihetetlenül érzékenyek az Epson új szenzorai

ked aug 2 , 2016
ShareTweetPinShareA Seiko Epson bejelentette a nagy precizitású, robotoknak szánt szenzorainak fejlesztését. Az új S250 sorozat opcionális tartozékként lesz elérhető a vállalat hattengelyes és SCARA robotjaihoz. Az Epson saját, piezoelektromos kvarcérzékelő technológiáját használó, ellenálló új szenzorok precízen érzékelik a legkisebb fellépő erőhatást is hat különböző irányban. Az Epson robotvezérlő programokkal együtt […]
r2d2 robot

És még ez is...