Az Androidnak annyi

androidxElavult verziók, biztonsági rések, az interneten terjedő és előre telepített kártevők – a G Data előrejelzése szerint ezek várnak az androidos telefonokra 2016-ban. A biztonsági cég szerint jelenleg az egyik legnagyobb problémát az jelenti, hogy az Android esetében nem a Google, hanem a telefongyártók azok, akiknek ki kell adniuk a frissítést egy-egy adott telefontípushoz. Ez pedig egyrészt lassan megy nekik, másrészt az új frissítések sokszor nem érhetők el a régebbi készülékekhez. A G Data adatai szerint ezért az androidos telefonok és tabletek nyolcvan százalékán biztonsági réseket tartalmazó, elavult operációs rendszer található.

A Google androidos fejlesztőközpontjának adatai alátámasztják ezt a statisztikát. A legfrissebb, 6.0-s (Marshmallow) rendszer mindössze a készülékek 1 százalékán fut – felfelé kerekítve az adatokat. A verziók folyamatos, gyorsabb frissítésére pedig szükség lenne: a G Data az előző évben ötven százalékkal több androidos kártevőt regisztrált, mint 2014-ben, és jelenleg egy év alatt több mint kétmillió új kártékony kódot analizál a víruslaboratórium.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy üzlet az it-biztonság

sze jan 13 , 2016
Az International Data Corporation (IDC) szerint a Kaspersky Lab gyorsabban növekszik, mint a piac egésze: a végpontbiztonsági termékeket szállító cégek bevétele világszerte összességében 2,6 százalékkal emelkedett 2014-ben, miközben a Kaspersky bevétele 6,5 százalékkal nőtt. A jelentésből kiderül, hogy a végpontbiztonsági cégek bevétele elérte a kilencmilliárd dollárt 2014-ben, és közülük négyé […]
Dollár, pénzszámláló