Lassan lezárul a GSM-R projekt előkészítése

utazas2014 végén lezárul a magyar vasúti kommunikációs rendszert korszerűsítő, a GSM-R projekt előkészítése, amelyben a projekthez szükséges beszerzések történtek meg, az utolsó szerződést a napokban írják alá, ez a fenntartáshoz szükséges műszerekre vonatkozik – közölte Agárdi Ferenc, a NISZ Nemzeti Kommunikációs Szolgáltató Zrt. GSM-R Projekt igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az igazgató elmondta: a NISZ a projekt keretében – amely 2012 márciusában indult – öt nagy beszerzési eljárást folytatott le, és ennek eredményeként a kiépülő, az európai szabványoknak megfelelő vasúti kommunikációs hálózattal Magyarország csatlakozhat az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszerhez. Hozzátette, a rendszer kiépítésnek gyakorlati haszna, hogy a vonatok megállás nélkül közlekedhetnek majd a kontinensen, nem lesz szükség sem a mozdony, sem a személyzet cseréjére az országhatárokon. Ez most még gyakran előfordul. Az első szakasz megvalósításának előkészítése 862,98 millió forintot fordítottak összesen — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pont került a frekvenciabizniszre

sze nov 12 , 2014
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság aláírta a Telenor Magyarország Zrt.-vel a frekvenciák használatba vételéhez szükséges hatósági szerződést, így mind a négy nyertes szolgáltatóval létrejött a megállapodás — jelentette be a hatóság. Az eredményhirdetéstől számított 45 napos határidőn belül kellett a hatóságnak a nyertes pályázókkal megkötni a hatósági szerződést. A […]
taps

Friss, ropogós