Pont került a frekvenciabizniszre

tapsA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság aláírta a Telenor Magyarország Zrt.-vel a frekvenciák használatba vételéhez szükséges hatósági szerződést, így mind a négy nyertes szolgáltatóval létrejött a megállapodás — jelentette be a hatóság. Az eredményhirdetéstől számított 45 napos határidőn belül kellett a hatóságnak a nyertes pályázókkal megkötni a hatósági szerződést.

A Telenor 31,7 milliárd forintért a „B” csomagot nyerte el, amelyben a szolgáltató egy 10 MHz-es blokkhoz jutott a 800 MHz-es sávban, egy 2 MHz-es blokkhoz a 900 MHz-es sávban és egy 20 MHz-es blokkhoz a 2600 MHz-es sávban. A Telenor 64 MHz-cel növelte a rendelkezésre álló frekvenciamennyiségét, így a teljes frekvenciakészlet 33 százaléka jut a Telenornak. A Telenor a megállapodásba foglalt pályázati vállalásai szerint hónapokon belül teljes lefedettséget ér el Budapesten, majd a Balaton melletti települések és a nagyvárosok lefedettségét bővíti tovább. A szolgáltató 3 éven belül a lakosság 98 százalékára kiterjeszti a 4G-lefedettséget és 15-20 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre. A Telenor az ezer fősnél kisebb települések 19,71 százalékát fedi le egy éven belül, a 800 MHz-es sávban pedig három éven belül 67,57 százalékos lesz a lefedettség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Wi-Free: most jó lenni UPC-snek

sze nov 12 , 2014
Magyarországon 200 ezer, Európában több millió helyen ingyen lehet internetezni, a UPC ugyanis elindította a Wi-Free névre hallgató szolgáltatását. Egy szoftverfrissítéssel aktiváltak egy második adatfolyamot minden UPC előfizető modemében, amely egyben wifi routerként is szolgál. Így bárhol Magyarországon és Európában, ahol UPC modemet használnak, ott megjelenik egy „UPC Wi-Free” nevű új […]
wifi radar

És még ez is...