Helybenhagyta a moszkvai bíróság a LinkedIn oroszországi blokkolását

linkedinHelybenhagyta a moszkvai városi bíróság egy kerületi bíróságnak azt a döntését, hogy az adattárolásra vonatkozó törvény megsértése miatt blokkolni kell Oroszországban a LinkedIn online üzleti közösségi hálózat működését.

A törvény előírja, hogy az orosz állampolgárok személyes adatait Oroszországban található szervereken tárolják. A Microsoft által júniusban felvásárolt LinkedInnek, a világ legnagyobb professzionális hálózatának jogában áll megfellebbezni a döntést, de az alsóbb szintű bíróság döntése a TASZSZ hírügynökség szerint elvileg már jogerőre emelkedett. Az Interfax azt jelentette, hogy a LinkedInhez való hozzáférést várhatóan akkor kapcsolják majd le, amikor a cég megkapja az ítélet teljes szövegét, ami a jövő hétre várható.

Az eljárást az orosz állami telekommunikáció- és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor kezdeményezte. A hálózaton belül az Egyesült Államokon kívüli felhasználók személyi adatait egyébként nem az amerikai LinkedIn Corp. kezeli, amely ellen a per indult, hanem a LinkedIn Ireland. A cégnek Oroszországban nincs képviselete. A cég jogi képviselője szerint a hálózat nem különbözteti meg felhasználóit a lakóhelyük szerint. A Roszkomnadzor kifogásolta, hogy a LinkedIn nem Oroszországban üzemelteti az orosz állampolgárok személyi adatait tároló szervereket, mi több, a beleegyezésük nélkül olyan személyek adatait is gyűjti és továbbítja, akik nem használják a LinkedInt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pedofilhálózatot számoltak fel Spanyolországban

pén nov 11 , 2016
ShareTweetPinShareGyerekekről készült pornográf felvételeket terjesztő pedofilhálózatot számoltak fel Spanyolországban; összehangolt akció keretében 56 embert vettek őrizetbe 26 különböző tartományban. Luis García Pascual, a spanyol rendőrség gyermekvédelmi csoportjának főfelügyelője elmondta: a nyomozás szerint a többségében spanyol állampolgárságú, 40 és 60 év közötti férfiak az interneten, a Peer to Peer hálózaton keresztül […]
gyerekponó

És még ez is...