A Telenor támogatja a kórházban ápolt gyermekeket

gyerek-kezDigitális oktatási programmal támogatja a tartósan kórházi ápolásra szoruló gyermekeket a Telenor digitális oktatási projektje, a Hipersuli – jelentette be a Telenor. A tananyag hiperneten, azaz a Telenor gyors mobilinternetén keresztül érkezik a diákokhoz. A Hipersuli program májusban indult, s együttműködik a KórházSuli kezdeményezéssel. A KórházSuli egy éve indult önkéntes kezdeményezés, amelynek fő célja, hogy a kórház-pedagógiai rendszerben érintett gyermekek oktatását technológiai megoldásokkal és személyre szabott tartalmakkal segítse.

Ennek keretén belül a kórházpedagógusok táblagépekkel és mobilinternettel látogathatják meg betegeiket. A gyermekek ezen eszközök segítségével, a KórházSuli rendszerében kidolgozott felületen az igényeikre szabott anyagokból tanulhatnak. A KórházSuliban a digitális tananyagokat önkéntes diákok hozzák létre és önkéntes pedagógusok lektorálják – olvasható a közleményben.

Magyarországon több ezer olyan gyermek él, akit hosszabb ideig kórházban ápolnak, ezért nem tud részt venni a hagyományos oktatási rendszerben. A program az ő életükben és a kórházpedagógusok munkájában hozhat pozitív változást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre gyakoribb az amerikai hivatalos személyek elleni iráni hackertámadás

pén nov 6 , 2015
Amerikai kormányzati tisztségviselők e-mailjét és közösségi oldalát törték fel az elmúlt hetekben az iráni Forradalmi Gárda hackerjei – írta csütörtöki számában a The Wall Street Journal. A korábban is megfigyelt kibertámadások azt követően szaporodtak el, hogy októberben Teheránban kémkedés gyanújával letartóztatták Siamak Namazi amerikai származású üzletembert. Az iráni hackerek az […]
iráni hacker