Wi-Free: most jó lenni UPC-snek

wifiMagyarországon 200 ezer, Európában több millió helyen ingyen lehet internetezni, a UPC ugyanis elindította a Wi-Free névre hallgató szolgáltatását. Egy szoftverfrissítéssel aktiváltak egy második adatfolyamot minden UPC előfizető modemében, amely egyben wifi routerként is szolgál. Így bárhol Magyarországon és Európában, ahol UPC modemet használnak, ott megjelenik egy „UPC Wi-Free” nevű új hálózat, amelyre szabadon csatlakozhatnak a UPC előfizetők.

A második adatfolyam sávszélességben, adatforgalomban teljesen független attól, amit a router előfizetője használ. Maximálisan 2,5 Mbit/s letöltési és 0,5 Mbit/s feltöltési sebességú a Wi-Free, a garantált sebesség pedig a jó öreg 0/0 Mbit/s. A szerencsés flótás UPC előfizetők a MyUPC-be belépve regisztrálhatnak a szolgáltatásra, ahol egy napon belül megkapják az egyedi Wi-Free jelszót. Ha a UPC előfizető valamilyen okból nem kíván a “saját” routerével ilyen szolgáltatást nyújtani, azt megteheti, a modemjének beállítási felületén ezt a funkciót ki tudja kapcsolni, ám ez esetben ő sem leszel jogosult mások ingyen Wi-Free-jére csatlakozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Huawei: első kínaiként a top 100-ban

sze nov 12 , 2014
A Huawei bejelentette, hogy a vállalat – első anyaországi kínai cégként – felkerült a Thomson Reuters’ a világ száz leginnovatívabb vállalatainak, a „Top 100 Global Innovators of 2014” listájára. A Huawei minősítése 2011-ben kezdődött, amely keretében vizsgálták a cég különböző iparágak innovációjában betöltött, az egész világra kiterjedő vezető szerepét, beleértve […]
Huawei

Friss, ropogós