Egy jelszót használsz a fiókjaidhoz? A többséghez tartozol

jelszoA Kaspersky Lab megvizsgálta a felhasználók számítógépes hozzáértését és megállapította, hogy sokan még mindig nem elég óvatosak jelszavaikat illetően. Csak 38 százalékuk hoz létre erős jelszavakat minden egyes fiókhoz, míg hétből egy felhasználó ugyanazt a jelszót használja az összes fiókjához. Ezek a felhasználók azt kockáztatják, hogy több fiókjukból egyszerre lopjanak el adatokat.

A kockázati szint nem sokkal alacsonyabb azoknál, akik csak néhány jelszót használnak sok fiókhoz (36 százalék) és azok számára sem, akik ugyanannak a jelszónak a különféle változatait használják (12 százalék). Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy egy másik Kaspersky felmérés szerint tízből egy felhasználó olyan jelszót használ, amely kevesebb mint nyolc karakter hosszúságú, míg 12 százalékuk meg sem próbálja bonyolultabbá tenni jelszavát, például nagybetűk, számok, kisbetűk és írásjelek kombinálásával, vagy más hasonló egyszerű trükkökkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új év, új rémségek: egy "nagy" öreg távozott, nyakunkon a fiatalok

sze febr 17 , 2016
A szlovák ESET vírustoplistáját már bő fél éve a Win32/Bundpil féreg vezeti, amely külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes, hiszen a meghajtóinkról mind a futtatható, mind pedig a mentési állományainkat törölheti. Bronzérmes helyen viszont egy újoncot fedezhetünk fel. A Win32/Bayrob egy backdoor, azaz hátsóajtót telepítő kártékony alkalmazás, amelyet hasznosnak […]
vírus

Friss, ropogós