Magyar Telekom: jó első negyedév

A Magyar Telekom Nyrt. folytatódó tevékenységből származó nettó nyeresége az elemzői várakozásokat jelentősen meghaladva 4,1 milliárd forinttal 8,9 milliárd forintra emelkedett 2018 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készített gyorsjelentés szerint a cég összes bevétele 149,597 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 140,507 milliárd forintról, a rendszerintegrációs és információtechnológiai (RI/IT) bevételek, a készülékértékesítési valamint a mobil adatforgalmi bevételek további növekedése következtében. A Magyar Telekom 2018-ban éves szinten enyhén csökkenő, 600 milliárd forintos árbevételt, és nagyjából 190 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás, és értékcsökkenési leírás előtti) eredményre számít változatlanul. A cég úgy számol, hogy a 2018-as év után részvényenként 25 forint osztalékot fog fizetni, a 2017-eshez hasonlóan. A Magyar Telekom tavaly eladta teljes részesedését a montenegrói leánycégben, a tranzakció zárása 2017 januárjában megtörtént. Emiatt a montenegrói operáció 2017. első negyedévi, 9,5 milliárd forintos adózott eredménye megszűnt tevékenységként, külön szerepel a jelentésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar Telekom: Mattheisen csökkenő árbevételt jósol

csü máj 10 , 2018
A Magyar Telekom Nyrt. növekedése stabil és megbízható, a cég erős piaci és pénzügyi pozícióban van – mondta Christopher Mattheisen vezérigazgató. Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes kiemelte: látható, hogy az elmúlt időszakban a Telekom hozza a várt számokat, a jelentős piaci változások között is. Utóbbira példaként említette a Telenor tulajdonosváltását. Az […]
Christopher Mattheisen

Friss, ropogós