Új üzemet avatott a Datalogic Balatonbogláron


A Datalogic Hungary Kft. felavatta 9 millió eurós beruházással épült új üzemét pénteken Balatonbogláron. Az elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó olasz Datalogic csoport leányvállalata a közel kétszáz embernek munkahelyet biztosító hétezer négyzetméteres üzemet hamarosan bővíteni kívánja, ehhez a területet már megvásárolták a helyi önkormányzattól – hangzott el a átadási ünnepségen. Valentina Volta, a Datalogic Industrial Automation elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a tervek szerint a balatoni városból több mint 1,2 millió terméket szállítanak majd több mint hetven országba. Mint az avatáson elhangzott betanított munkás, és mérnök van elég, de elektronikai műszerészből például akár ötvenet is azonnal fel tudnának venni.

A Datalogic a világ vezető gyártói közé tartozik az automatikus adatgyűjtés és ipari automatizálás szektorában a vonalkód-leolvasók, mobil számítógépek, adatgyűjtő-, mérő- és biztonsági érzékelők, lézeres képfeldolgozó-és jelölő-berendezések előállításának területén. A szupermarketek és kereskedelmi egységek, repülőterek, postai és szállítási szolgáltatások több mint egyharmadában alkalmazzák a termékeit. A Datalogic csoport mintegy 2500 alkalmazottat foglalkoztat a világ harminc országában, tavaly 535,1 millió euró volt az árbevétele. Több mint 48 millió eurót fordított kutatásra és fejlesztésre, világszerte mintegy 1200 szabadalom birtokosa. A vállalkozás 2003-ban jelent meg először Magyarországon, az utóbbi években Fonyódon működött a cég, de ottani telephelyét kinőtte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Annyi a szerszámlopásnak

vas ápr 17 , 2016
Az építkezések során az egyik legnagyobb problémát a kéziszerszámok eltűnése okozza, ami megmozgatta a Milwaukee mérnökeinek fantáziáját, aminek hatására továbbfejlesztették az ONE-KEY névre keresztelt digitális szerszámplatformjukat. A felturbózott alkalmazások segítségével immár minden pillanatban látható az építési területre kivitt szerszámok teljes listáját, a felelős pedig a mobiltelefonjára kap értesítést, ha egy […]