Célkeresztben a mobil-eszközök

virusxA Check Point 2016 áprilisi Threat Indexe kétezer különböző rosszindulatú programcsaládot azonosított be április hónapban, ez több, mint 50 százalékos növekedést jelent az elöző hónaphoz képest. A kutatók szerint az XcodeGhost, az Xcode iOS fejlesztői platform kompromittált verziója továbbra is fenyegetést jelent a nagyvállalati mobil eszközök számára, még annak ellenére is, hogy 2015 szeptemberében kivonták az Apple AppStore-ból. Általánosságban, az iOS eszközöket célzó támadások első alkalommal kerültek a három leggyakoribb mobil eszközök elleni rosszindulatú programok közé. A HummingBad névre hallgató rosszindulatú Android program továbbra is világszerte a tíz leggyakoribb rosszindulatú támadás között szerepelt a vizsgált időszakban. Annak ellenére, hogy a Check Point kutatói csak februárban fedezték fel, gyorsan vált széles körben használttá, ami azt mutatja, hogy a hackerek az Android mobil eszközöket a nagyvállalati biztonsági rendszerek gyengeségének és potenciálisan kifizetődő célpontoknak tekintik.

„Ezek az adatok megerősítik, hogy a vállalatoknak nem csak a hálózatokon van szükségük fejlett fenyegetések elleni védelemre vonatkozó stratégiára, hanem valamennyi végponton és a mobil eszközökön is: így tudják leghatékonyabban megállítani a rosszindulatú programokat már a fertőzés előtti szakaszban” — mondta Michael Shaulov, a Check Point mobiltermék-menedzsment vezetője. Áprilisban egyébként a Conficker volt a leggyakoribb rosszindulatú programcsalád: a beazonosított támadások 17 százalékáért volt felelős; a Salty 12 százalékért, míg a Zeroaccess 6 százalékért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem szívesen valljuk be, ha valamit nem tudunk

csü máj 26 , 2016
A magyarok közel háromnegyede tett már úgy, mintha értene valamilyen technológiai kifejezést. A wifi, az emoji, és a felhő tartozik a Magyarországon leggyakrabban félreértett szakszavak közé – derül ki a Samsung felméréséből. A Samsung 18 európai országot érintő, tízezer megkérdezett bevonásával készült felmérése azonban arra is rámutat, hogy a fejlődés […]
wifi

Friss, ropogós