Már megint lebukott egy autószerelő műhely

2

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés megyei munkatársai egy legálisan működő autószerelő műhelyt ellenőriztek, ahol több illegális diagnosztikai eszközt és szoftvert találtak., amelyekre a szerzői jogdíjakat nem fizették meg. A pénzügyőrök a több mint négymillió forintot érő diagnosztikai eszközöket és szoftvereket lefoglalták, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok, valamint iparvédelmi jogok megsértése bűntette miatt eljárást indítottak.

2 thoughts on “Már megint lebukott egy autószerelő műhely

  1. Nem olyan bonyolult ez. Megnézik, hogy a szervizesek által használt számítógépeken milyen szoftverek vannak, majd elkérik e programok számláját. Ha nincs ilyen, akkor lopott/másolt a szoftver.

  2. Valahogy nem fér a töppedt agyamba, hogy mikor olyan nagy az IT szakember hiány, olyan gyalázatos a NAV-os fizetés, hogy a csudába találtak diag. szoftver szakembert? (Nem az alkatrész beszerzést, nem a számlaadást, nem számviteli problémát, nem jövedéki adó gondot találtak, hanem szoftvert)
    Inkább sejtek konkurrencia harcot, (jó esetben) vagy még rosszabbat a háttérben, de ne legyen igazam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Akadálymentesítés: emberség helyett informatika

csü dec 12 , 2019
Az informatika az akadálymentesítés új korszakát nyithatja meg azzal, hogy korábban elérhetetlennek gondolt segítségnyújtási formákat tesz lehetővé a fogyatékossággal élőknek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára. Fülöp Attila elmondta, hogy a kormány a Széchenyi 2020 programon keresztül négymilliárd forintot biztosít ezeknek a szervezeteknek, hogy javaslataik […]

És még ez is...