Biztonságunk és egészségünk miatt aggódunk a megnövekedett internethasználattól

internetA koronavírus-járvány alatt jelentősen megnőtt az otthoni internethasználat, aminek egészségükre és a személyes adataik biztonságára kifejtett hatása miatt aggódnak leginkább az emberek – mutat rá egy friss nemzetközi kutatás.

A kutatás szerint a járvány hatására az emberek csaknem fele egyre többet internetezik otthonról. A kijárási korlátozások alatt számos olyan felhasználó indított videóhívásokat (25 százalék), használt egészségügyi szolgáltatásokat (húsz százalék), valamint vett részt online oktatásban (18 százalék) a lakásából, akikre ez korábban nem volt jellemző. A világhálón töltött idő emelkedésével a felhasználók tudatosabbá is váltak. Ma már sokkal jobban tartanak az emberek az internetezés egészségügyi hatásaitól (41 százalék), mint a veszélyhelyzet előtt, és kifejezetten óvatosak (39 százalék), ha online kell megosztaniuk személyes adataikat. A megkérdezettek majdnem fele kevesebbszer használná okostelefonját és negyedük az előfizetett streaming-szolgáltatásai számát csökkentené. A válaszadók 42 százaléka szerint már jelenleg is túl sokat költ tartalomra, míg az otthonok több mint felében (53 százalék) különösen fontos, hogy minél kevesebbet fizessenek ki kommunikációs szolgáltatásokra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az EB javítaná a kibertámadásokra adott uniós reagálást

pén jún 25 , 2021
Az egyre gyakoribbá váló kibertámadások miatt az Európai Bizottság (EB) javaslatot mutatott be egy új közös, korszerű és összehangolt válaszintézkedésekre képes kiberbiztonsági egység létrehozásáról. Az uniós bizottság hangsúlyozta, hogy a kibertámadások mind nagyságrendjüket, mind következményeiket tekintve egyre súlyosabbak, és komoly hatást gyakorolnak a közszolgáltatások működésére, valamint a vállalkozások és az […]
kibertámadás

Friss, ropogós