Előrejelzés: öt év, és 1,5 milliárd 5G előfizető lesz

Az 5G előfizetők száma 2024-ben eléri az 1,5 milliárdot és a szolgáltatás a világ népességének több mint negyven százalékát fedi le 2024 végére – derül ki egy friss iparági elemzéséből. A tanulmány szerint az 5G a globális bevezetésre szánt mobil technológia leggyorsabban terjedő generációjává válik, és a mobil IoT-kapcsolatok várhatóan hat éven belül meghaladják a négymilliárdot. Az 5G bevezetésének fő mozgatórugói között említhető a megnövekedett hálózati kapacitás, a gigabájtonkénti költség csökkentése és az új használati módok követelményei. A jelentés alapján az 5G technológia átvételében várhatón Észak-Amerika és Északkelet-Ázsia fog az élen járni. Észak-Amerikában az 5G előfizetések az előrejelzés szerint 2024 végére a mobil előfizetések 55 százalékát adják, Északkelet-Ázsiában pedig várhatóan több mint 43 százalékát. Nyugat-Európában az 5G előfizetések az előrejelzés szerint 2024 végére a mobil előfizetések mintegy 30 százalékát teszik ki.

A mobil adatforgalom 2018 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest közel 79 százalékkal nőtt, ami a legmagasabb 2013 óta. Az okostelefononkénti megnövekedett adatforgalom Északkelet-Ázsiában – főleg Kínában – a globális mutatót jelentősen felfelé módosította. A 2017 vége és 2018 vége között elért körülbelül 140 százalékos okostelefononkénti forgalomnövekedésnek köszönhetően a régió 7,3 gigabájtos havi adatforgalommal a második legmagasabb okostelefononkénti adatforgalmat produkálja. Ez nagyságrendben havonta tíz óra HD videó online nézésének felel meg. A kutatók szerint 2018 és 2024 között a teljes mobil adatforgalom várhatóan ötszörösére nő, az 5G hálózatok pedig az előrejelzések szerint az időszak végére a mobil adatforgalom 25 százalékát tudhatják magukénak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az uniós polgárok rákaptak az online vásárlásra

pén nov 30 , 2018
Az Európai Unió átlagában a lakosság 57 százaléka rendelt tavaly az internetről, ennél jóval magasabb volt a neten vásárlók aránya az Egyesült Királyságban (82 százalék), Svédországban (81 százalék), és lényegesen alacsonyabb Bulgáriában (18 százalék), valamint Romániában (16 százalék) – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. A statisztikák szerint […]

És még ez is...