Fejlemények az e-mail-botrányban

1

Hillary-ClintonVédelmébe vette Hillary Clintont riválisa, Bernie Sanders vermonti szenátor a demokrata elnökjelölt-aspiránsok kedd esti televíziós vitájában, és leszögezte, hogy a választási kampánynak az amerikai társadalom valódi problémáiról kellene szólnia, nem pedig arról, hogy a volt külügyminiszter tárcavezetőként magán vagy hivatali e-mailt használt-e. Az e-mail-ügy erősen megingatta az amerikai választók bizalmát Clinton mint a Fehér Házra pályázó legnépszerűbb demokrata politikus szavahihetőségében, ezért az ügy fontos helyet kapott a kormánypárt aspiránsainak a CNN által közvetített első vitáján.

A volt first lady megismételte, hogy hiba volt a saját szerveréről kommunikálni, de hangsúlyozta, energiáit inkább a szavazók számára fontos kérdésekre kívánja irányítani. A magabiztosan szereplő Clinton – aki többször is megismételte, hogy az Egyesült Államok első női elnöke akar lenni – hatalmas tapsot kapott azzal, hogy nem akart válaszolni Lincoln Chafee Rhode Island-i volt szenátornak és kormányzónak arra a felvetésére, hogy Amerika szavahihetőségét azzal lehetne helyreállítani, ha a legmagasabb erkölcsi színvonalat képviselő személyt választanák meg elnöknek.

One thought on “Fejlemények az e-mail-botrányban

  1. Csuda egy ország: több, mint 400 millió ember csak 4-5 család tagja között választ…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

InternetKon: tovább folyik a cirkusz

csü okt 15 , 2015
ShareTweetPinShareSzakmai konferenciasorozat indult annak érdekében, hogy minden szereplőt bevonjanak az InternetKon eredményei alapján készülő kormány-előterjesztés kidolgozásának közös munkájába – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. Szeptember 30-án már azt hihettük, túl vagyunk az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció második szakaszán, amikor a nemzeti konzultáció kérdéssorára lehetett válaszolni. A […]

És még ez is...