A legfontosabb tippek, hogy tiszta legyen a fürdőszobád!

geminiduo.huAhhoz, hogy megelőzzük a kellemetlen szagok eluralkodását, a penészesedési folyamatok beindulását, nagyon ajánlatos lenne, hogy a fürdőszoba rendelkezzen ablakkal vagy valamilyen szellőzési lehetőséggel. Ezzel nagymértékben el tudjuk kerülni sok nemkívánatos elem megjelenését a fürdőnkben.

Természetesen egy társasházi vagy panellakásban nem minden esetben található ablak a fürdőszobában, így ott fokozottan kell ügyelni, hogy elkerüljük a kórokozók elszaporodását, amelynek a nedves csempék, szaniterek melegágyai.

A sokrétű vegyszermentes tisztítószer

Gondolom nem kell bemutatni, hogy az ecetről, erről a házilag univerzálisan bevált készítményről van szó, hiszen mindenki évtizedek óta ismeri. Fontos, hogy egészségünk védelme érdekében mindig hígítsuk, hiszen egy maró hatású, szúrós szagú, savas vegyületről van szó, és ekkor szinte bármilyen konyhai vagy fürdőszobai eszköz tisztítására alkalmas lesz.

A fürdőszobában mind a szappanlerakódásokkal teli kádra, mosdóra és legfőképpen a csempékre áldásos a hatása, nem beszélve a vízkövesedésekről a WC-csésze oldalán. Egyszerre fertőtlenít és tisztítja a konyha, fürdőszoba és főleg a WC felületeit, hatékonyan oldja a zsírt és a vízkövet. Nemhiába nevezik univerzális tisztítószernek.

Ha a WC-csésze már olyan állapotban van, hogy cserélni kell, akkor a Gemini-Duo WC-csésze választékát vedd szemügyre!

Mindig legyen kéznél

Érdemes a hígított keveréket előre összeállítani, hogy amikor szükségünk van rá, csak fel kelljen nyúlni érte, és már használhassuk is! Figyeljünk oda, hogy hány százalékos ecetet vásároltunk, hiszen a 20 százalékosból kevesebb kell az oldatunkhoz.

Ha szórófejes flakonban tároljuk, még praktikus is, azonnal tudjuk használni. De ne felejtsük elforgatni a zárt irányba a szórófejet használat után. Ha nincs épp ilyen flakon a háztartásunkban, akkor egy ablaktisztító flakon újrafelhasználható, amint végeztünk minden ablak tisztításával.

Duguláselhárítás házilag

Ugyan az ecet a legnépszerűbb vegyszermentes tisztítószer otthonunkban, de létezik még két másik, amely szintén nagyon gyakori és praktikus megoldást tud jelenteni, amikor kisebb vagy nagyobb takarításról van szó.

Ezek a készítmények pedig a szódabikarbóna és a bórax, más néven nátrium-tetraborát. Akik számára nem ismerős még a bórax, ezt gyógyszertárakban vagy drogériákban lehet beszerezni.

Ha beleöntesz egy kisebb pohár szódabikarbónát, majd arra 20 százalékos ecetet, nagy pezsgést fogsz tapasztalni. Biztos lehetsz benne, hogy a baktérium- és vízkőlerakódások elkezdtek feloldódni. Ha már mérséklődött a pezsgés, önts a lefolyóba forró vizet.

A bóraxot érdemes citromlével elegyíteni és egy hypo erősségű, de annál veszélytelenebb tisztítószert kapunk. Ha ezzel takarítjuk a WC-t, nemcsak tiszta lesz és mentes a vízkőtől, baktériumoktól, de ez a keverék a kellemetlen szagoktól is megszabadít minket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre jobb a siófoki járásban élőknek

szo okt 2 , 2021
ShareTweetPinShareTöbb mint 700 millió forintos beruházással újgenerációs hozzáférési hálózatot épít ki a Techno-Tel Kft. a siófoki járásban. A 704 millió forintos projekt részeként jövő októberig tizenhárom településen csaknem háromezerkétszáz lakossági, üzleti, intézményi végpont létesül, 82 kilométer új hálózatot építenek ki, és nyolc településen nyilvános, vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosítanak. A siófoki […]
internet fogyasztó

És még ez is...