Fellebbezett a Google

Fellebbezést nyújtott be hétfőn a Google az Európai Bizottság által a trösztellenes szabályok megsértése miatt kiszabott, mintegy 2,4 milliárd eurós bírság ellen.

A bizottság egyik szóvivője annyit reagált a fellebbezés hírére, hogy a brüsszeli testület meg fogja védeni az álláspontját a bíróságon. Az uniós versenyjogi hatóság azért szabta ki júniusban a rekordösszegű büntetést, mivel úgy látja, hogy a Google visszaélt a keresőszolgáltatások piacán élvezett fölényével azzal, hogy saját kereskedelmi szolgáltatásait előrébb, a versenytársakét pedig hátrébb sorolta a találatok között. A döntés értelmében a társaságnak 90 napon belül fel kell hagynia a jogsértő magatartással, ha el akarja kerülni a további bírságokat.

A Google az előző héten arról számolt be, hogy megpróbálnak eleget tenni az Európai Bizottság elvárásainak. Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos pedig úgy vélekedett, hogy a cég bizonyos javaslatai “nagyon jó irányba mutatnak”. Brüsszel júniusban két másik, még vizsgálati szakaszban lévő ügyben is arra az előzetes következtetésre jutott, hogy a Google visszaélt erőfölényével: az Android operációs rendszer és az AdSense hirdetési platform vonatkozásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Meglepetés, hogy mennyire érdekel minket az 5G

csü szept 14 , 2017
A felnőtt magyar internethasználók nyolcvan százalékát érdeklik az 5G-s újítások, 71 százalékuk pedig igénybe is venne 5G technológiát használó eszközöket, megoldásokat. Az eNET – Magyar Telekom friss, az 5G-t vizsgáló kutatása szerint a válaszadók több mint fele már hallott a technológiáról, viszont csak 14 százaléka tudja azt, hogy pontosan mit […]
5G, internet, hálózat