Még mindig csak 230 ezer háztartásban érhető el a “szupergyors” internet

A tervezett 178 ezer helyett már közel 230 ezer háztartásban van szupergyors internet, az országos hálózatfejlesztés 2018-ban fejeződhet be – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Ez, annak fényében, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben 4 105 708 háztartás volt Magyarországon elég szerény eredmény.

A minisztérium tájékoztatása szerint a közel egymillió háztartást érintő korszerűsítés fele részben a szolgáltatók önerős vállalásából, fele részben uniós és hazai támogatásból valósul meg a 2016 végén indult Szupergyors internet programban. Az NFM 55 távközlési szolgáltatóval írt alá megállapodást a hálózati fejlesztésekről – írták. Hozzátették, hogy a kormány az önerőből fejlesztett területeken nem jelentetett meg pályázatot, a beruházásokat emellett kedvező jogszabályi környezettel, az érintett területeken a közműadó mérséklésével és folyamatos szakmai támogatással is segíti.

A közlemény szerint Kara Ákos, az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az országosan elérhető, korszerű, legalább 30 Mbps sávszélességű hálózatnak köszönhetően a magyar munkavállalók és vállalkozások a digitális átalakulás nyerteseivé válhatnak. Az NFM felidézte, hogy a kormány vállalása szerint a magyarországi háztartások, vállalkozások, közintézmények számára jóval az Európai Unió 2020-as véghatárideje előtt, legkésőbb 2018-ban elérhetővé válik a szupergyors internet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A GVH 15 millió forintra bírságolta a Telenort

pén márc 10 , 2017
Jogsértő volt a Telenor Magyarország Zrt. sms-kommunikációja a kiegészítő adatszolgáltatások felhasználási idejéről, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 15 millió forint bírságot szabott ki a társaságra, és megtiltotta a jogsértő gyakorlat folytatását – közölte a GVH. A versenyhatóság a 2015 novemberében bevezetett, kiegészítő mobilinternetes adatjegyek és adatcsomagok igénybevételéről szóló tájékoztatásokat vizsgálta. […]
sms

És még ez is...