Nagy változások a vezető informatikusoknál

Új elnököt és alelnököt választott a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) közgyűlése, és az elnökségben is voltak személycserék. Takács Tibor korábbi elnök lemondott pozíciójáról, és távozott a szervezetből mivel karrierjét a KPMG vezető tanácsadójaként folytatja. Utóda Strausz György lett, aki 2016 óta alelnökként segítette Takács munkáját. Az elismert szakembernek nem lesz új a feladat, mivel 2016-ban közel fél évig megbízott elnökként irányította a szervezet munkáját. Az új elnök tizenkét éve dolgozik különböző vezetői pozíciókban it-területen a Shell magyar leányvállalatánál, valamint az anyavállalatnál. Emellett dolgozott it-vezetőként a Kopint Datorgnál, a BKK-nál, majd több évig felelt régiós CIO-ként a General Motors dél-kelet-európai leányvállalatainak informatikájáért, majd öt éven át a MOL it-infrastruktúra üzemeltetésért felelős vezetőjeként dolgozott.

Alelnökként Fritsch Róbert, a Budapesti Vízművek CIO-ja segíti a régi-új elnök munkáját. Fritsch szintén öreg motoros, közel negyedszázada tölt be it-vezetői pozíciókat. A vízművek informatikáját 18 éve irányítja, előtte az Aegon Hungarynál dolgozott vezető beosztásban it-területen. 2016 óta a VISZ elnökségének is tagja. Az elnökség összetétele is változott. A szervezettől távozó Bödör László, valamint az alelnökké választott Fritsch helyére a közgyűlés Budai-Tüske Gábort, a Groupama Biztosító CIO-ját, és Fekete Pétert, az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár informatikai igazgatóját delegálta az elnökségbe, és megerősítette két elnökségi tag, Nagyné Agárdi Györgyi (Allinaz Hungária) és Knuth Ábel (Scientific Games) pozícióját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jász-Nagykun-Szolnok megyébe ért a Szip

sze ápr 3 , 2019
ShareTweetPinShareÖsszesen több mint 309 millió forintból újabb négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen épült ki szélessávú internet hálózat a Szupergyors internet programban (Szip). A tiszafüredi járás négy településén, Tiszaörsön, Tiszaderzsen, Tiszaszentimrén és Tiszaszőlősön, százszázalékos a lefedettség, a Magyar Telekommal a Key-Telecommal partnerségben megvalósult beruházás összesen 2156 háztartást érint. Ezen belül Tiszaörsön 295 […]
internet

És még ez is...