Feltörték egy veszprémi pizzéria weboldalát – árulják a felhasználók adatait

Hacker támadás érte pénteken az egyik veszprémi pizzéria weboldalát. Vásárlóik szombaton reggel emailt kaptak magától a hackertől, aki azt írja, több ezer veszprémi, illetve Veszprém környéki felhasználó személyes adatait, jelszavait tette közzé a neten. Az adatok egy része a hacker által küldött linken elérhető, a teljes listát megvételre kínálja.

A linkekre kattintva több mint hatezer veszprémi neve és e-mail címe látható, illetve egy másik oldalon közel négyezer jelszó. Az e-mail címek és jelszavak egyelőre nincsenek párosítva. A pizzéria üzemeltetői nagyon sajnálják a történteket, arra kérik minden megrendelőjüket, hogy változtassa meg az fontos jelszavait. Ők amint tapasztalták, hogy támadás érte az oldalukat, leállították azt és rendőrségi feljelentést tettek. Akkor észlelték, hogy valamilyen probléma van, amikor egymás után futottak be szombaton reggel fals megrendelések. Volt, aki száz pizzát akart rendelni. Aztán az árakat változtatták meg az oldalon. Hiába zárolták azonnal az oldalt, a hacker mindig újraaktiválta.

A támadás a cégnek is komoly kárt okoz. Weblapjuk jelenleg elérhetetlen, rendelést ezért csak telefonon tudnak felvenni, ráadásul új weboldalt is készíttetniük kell, ami több száz ezer forint költséget jelent. Azok a veszprémiek vannak kellemetlen helyzetben, akik amikor weboldalakon, webshopokban regisztrálnak ugyan azt a felhasználó nevet és jelszót adják meg, mert így adataikkal több oldalra is be tudnak lépni az adathalászok. Aki a regisztrálásnál email címe, vagy Facebook fiókja jelszavát használja, annak az üzeneteikhez is hozzáférhetnek — írja az omegahirek.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több mint 130 ezren válaszoltak egy csevegőrobotnak a egy szerelmi kvízen

sze febr 22 , 2017
Öt országban összesen mintegy 130 ezren, ezen belül Magyarországon több mint harmincezren töltötték ki a Viber Valentin-napi kampányára készült kvízét. A Viber helyi Nyilvános Fiókjaiban egy direkt erre a célra fejlesztett csevegőrobot, Viber Ámor adott tanácsot a felhasználóknak a szerelem ünnepére. Mint kiderült vannak, akik számára mindennél fontosabb a Valentin-nap, […]

Friss, ropogós