Nagy botorság a neten gyógyszert venni

gyogyszerA hamis és ellenőrizetlen gyógyszereket főleg az interneten terjesztik. Az engedély nélkül tevékenykedő kereskedők azokat a betegeket akarják megrövidíteni, akik olcsó terméket és egyszerű vásárlási lehetőséget keresnek, esetleg szégyellik a betegségüket, és nem akarnak szakorvoshoz fordulni. Az internetes gyógyszerforgalmazás körülbelül másfél évtizeddel ezelőtt indult el a világon. Jelenleg Európában hétezer, Magyarországon alig több mint hatvan engedélyezett, legálisan működő internetes gyógyszertár van, ahol biztonságosan lehet vásárolni.

Az illegális gyógyszerforgalmazó honlapokról nincsen pontos adat, Fittler András, a PTE Gyógyszerész-tudományi Kar Gyógyszerészeti Intézet munkatársa százezerre becsüli ezek számát. Ilku Lívia, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője hangsúlyozta: az ellenőrzések során nemegyszer találnak a piacokon kockás abroszról gyógyszert árulókat. Gyakran találkoznak azzal is, hogy az adok-veszek internetes oldalakon is megjelent a gyógyszer, s ez szintén nagyon veszélyes — olvasható a HENT weboldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lionel Messi lett a Huawei új márkanagykövete

hét márc 21 , 2016
Lionel Messi csatlakozott a Huawei globális márkanagyköveteihez. “Örömmel jelentjük be együttműködésünket Lionel Messivel, aki rendkívüli személyiségével arra ösztönzi az embereket a világ minden táján, hogy kövessék az álmaikat, nézzenek szembe a kihívásokkal és legyenek jobbak minden nap. Messi az az ember, aki sok mindenben osztozik a Huawei értékeivel és mindig […]
Huawei

Friss, ropogós