Kaszperszkij esete a spanyolviasszal

 

A nagy anyagi károkozással járó adatvesztéses incidensek elsősorban a helytelen munkavállalói magatartásra, az alkalmazottak nagyfokú figyelmetlenségére vezethetők vissza – állapítja meg a Kaspersky Lab és a B2B International „Globális vállalati IT biztonsági kockázatok” című közös tanulmánya. A felmérésből kiderül, hogy az anyagi károk 39 százalékát az alkalmazottak nem megfelelő informatika-biztonsági tudása és felkészületlensége okozza, amely tovább növeli a vállalati hálózatok sebezhetőségét. A felmérés szerint ötből négy belső informatikai incidensért a munkavállalók téves és hibás döntései okolhatók. A felmérésbe bevont nemzetközi nagyvállalatok mintegy 32 százaléka számolt be arról, hogy az alkalmazottak ballépései okozták a legtöbb súlyos anyagi kárral járó vállalati adatszivárgást az elmúlt években. A vállalatok közel harminc százalékánál történt valamilyen pénzügyi incidens a munkavállalók mobil eszközeinek elvesztése vagy ellopása miatt, a mobil eszközök helytelen alkalmazása pedig a cégek 18 százalékánál okozott anyagi kárt — írja az MTI.

A tanulmány megállapítja, hogy az alkalmazottak kellő felkészítése a különböző típusú informatikai fenyegetettségekre, valamint a megfelelő biztonsági megelőző intézkedések, ezen belül is kifejezetten az adatlopás megelőzésére kifejlesztett informatikai eszközök alkalmazása nagy hatékonysággal, sőt, akár teljes mértékben ki tudja küszöbölni károkozás lehetőségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Informatikai fejlesztés a NIH-nél

sze aug 28 , 2013
  Megújítja belső folyamatait, egyszerűsíti ügymenetét és bővíti szolgáltatásai körét a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében elnyert 238 millió forintos uniós támogatásból – közölte a hivatal szerdán. Az elnyert támogatásból megújul a NIH informatikai eszközparkja. A fejlesztésekkel bevezetik az elektronikus dokumentumkezelést, amely célul tűzi […]
startup

És még ez is...