Az orosz titkosszolgálatok a közösségi portálokon keresztül készülnek beavatkozni az ukrán elnökválasztásba

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) máris tömegével regisztrált olyan kísérleteket, amelyekkel az orosz titkosszolgálatok a Facebook és a Twitter közösségi portálokat készítik elő arra, hogy beavatkozzanak a jövő márciusban rendezendő ukrajnai elnökválasztásba – hozta nyilvánosságra az SZBU sajtószolgálata. A közlemény szerint a végrehajtásba bevonták az orosz “trollgyárként” elhíresült Internetkutatási Ügynökség nevű vállalatot, amely már több demokratikus ország választásába – köztük az Egyesült Államokéba – is beavatkozott.

Az SZBU információi alapján ukrán állampolgárokhoz érkezni kezdtek ajánlatok állítólagos üzleti érdekeltségű személyektől, akik pénzjutalomért cserébe arra kérik őket, hogy adjanak ideiglenes hozzáférést felhasználófiókjuk reklámfelületéhez célzott kereskedelmi hirdetések terjesztésére. “A valóságban azonban az agresszor állam titkosszolgálatai fogják az ukránok közösségi oldalait az így megszerzett hozzáféréssel arra felhasználni, hogy hírszerző és aknamunkát folytassanak, befolyásolják a közvéleményt, beavatkozzanak a választási kampányba, valamint ukránellenes, az ország társadalmi-politikai destabilizálására irányuló anyagokat helyezzenek el rajtuk” – figyelmeztetett az SZBU a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Deutsche Telekom nem lát problémát a Huawei eszközök használatában

ked dec 18 , 2018
Miután az Egyesült Államok példáját követve világszerte számos ország kizárta az állami és 5G szolgáltatói beszerzési tenderekből a kínai Huawei Technologies mobil hálózati berendezésgyártó vállalatot, a Deutsche Telekom szakértője indokolatlannak nevezte a lépést egy interjúban. Nincsenek teljesen meggyőződve a szakértők arról, hogy valamely hálózati berendezés gyártó vállalat, mint például a […]

Friss, ropogós