Tanácsok a tökéletes kiadó szoba megtalálásához

kiadó szobaA kiadó szoba Budapesten a kapós kategóriában szokott lenni, azonban még így is sokan megbánják a döntésüket. Sokszor egyetemisták keresnek olcsóbb szobákat, máskor azok választják ezt a megoldást, akik most kezdik el a munkát, és szeretnének az első évben a megtakarításra koncentrálni. Ha azonban nem akarjuk szenvedéssel tölteni a következő 365 napot, akkor érdemes megfogadni a Global Best Property Zrt. tanácsait.

Csak megbízható helyről

Mindenki hallott már olyan rémtörténeteket, ahol az ember inkább elveszítette a pénzét, és gyorsan lelépett a lakásból. Ez akkor szokott megtörténni, amikor nem megbízható helyen nézelődünk. Nem véletlen, hogy sokan csak olyan weboldalakon keresgélnek, ahol a bérbeadás a fő téma, és nem lehet használt ruhákat vásárolni mellé. Az is segít, ha inkább egy céget bízunk meg vele, mivel ilyenkor igényes és kitakarított szobához jutunk hozzá, nem pedig egy színvonal aluli lyukban kell tengetni a napjainkat.

A szerződés

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem írnak szerződést, pedig ez a papír nemcsak a tulajdonost, hanem az albérlőt is védi. Ha aláírott és hivatalos szerződésünk van, akkor nem fognak a meghatározott idő előtt kitenni, és a magas költségek sem fognak egyik hónapról a másikra jelentkezni. A szerződésben mindig rögzíteni kell a bérleti díjat, a rezsit és minden fontos információt. Néha azt is érdemes feltüntetni, hogy milyen bútorok vannak a lakásban, mivel így később senkit nem tudnak lopással meggyanúsítani, ahogy a tulajdonosnak sem kell bizonygatnia, hogy a tölgyfa asztal tényleg az övé.

Nem mindig az ár a fontos

Sok ember csak az árat nézi, pedig a szoba bérlése sokkal több buktatót rejteget. Hiába megyünk dolgozni, munka után jó lenne valahol lepihenni. Egy olyan szoba, amiben még ablak sincs, és leginkább egy sötét lyukhoz hasonlít, elég kényelmetlen lesz ebből a célból. Persze, ha éjjel-nappal dolgozni tervezünk, akkor kicsit mindegy, de azért jól át kell gondolni az otthon eltöltött órák számát. Ennél a pontnál érdemes azt is megjegyezni, hogy a környék sajátosságait is meg kell vizsgálni, mivel az egy órás metrózás nem hasonlítható össze a tíz perces sétával. Figyeljük meg a tömegközlekedést, a parkolókat és a bevásárlási lehetőségeket is.

Kivel osztozunk?

A következő kérdés, hogy kivel vagy kikkel fogunk osztozni a lakáson. A szoba azt jelenti, hogy mások is fognak lakni benne, és nem biztos, hogy passzolunk. Ha mi reggelente dolgozni vagy tanulni járunk, és az estét alvással akarjuk tölteni, akkor nem célszerű bulizós fiatalokkal összeállni. Ha már első ránézésre nem szimpatikus az illető, akkor inkább keressünk másik lehetőséget. Budapest elég nagy ahhoz, hogy találjunk egy olyan szobát, ami minden elvárásunkat és igényünket kielégíti.

Mindennek nézzünk utána

Végül, de nem utolsó sorban ott az internet. Ma már nem kell az ismerősökre támaszkodnunk, főleg, ha kevés van belőlük. Néha a baráti szívességek sokkal rosszabbul végződnek, és akár a későbbi kapcsolatunkra is ráteheti a bélyegét. Szerencsére az internetet azért találták ki, hogy megkönnyítse az életünket, úgyhogy inkább nézzünk mindennek duplán utána.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Praktikum mindenek felett?

csü szept 2 , 2021
Ugye neked is van olyan barátod, kollégád vagy épp rokonod, akivel mindig meg vagy lőve, ha ajándékvásárlásra kerül a sor? Akinek hiába veszel egy szép csokor virágot vagy egy nagyon mutatós dísztárgyat, nem tud vele mit kezdeni, és bár mosolyt erőltet az arcára, de látod rajta, hogy mégsem olyan átütő […]
ajándék, ötlet

És még ez is...