Tudd, hogy a virtuális szerver nem csak zöldebb, de olcsóbb is

A vállalati szerverek virtualizálásával nemcsak jelentős összegeket spórolhatnának meg a hazai kkv-k, de nagyot léphetnének előre az energiatudatosság és a zöldebb működés terén is — áll a Doclernet közleményében.

A szerverek hatékonysága ma már jó pontossággal mérhető: egy átlagos céges szerver működtetése során a felvett energiamennyiség mindössze húsz-harminc százaléka hasznosul a szerver működtetésére, a maradék hetven-nyolcvan százalékot a szünetmentesítő és hűtőrendszerek, adapterek és más kiszolgáló perifériák veszik fel. A hatékonyságot a felhasználói környezet is nagyban befolyásolja, ezen a területen, ha lehet még rosszabb a helyzet. Egy átlagos vállalat az általa üzemeltetett szerver kapacitásának maximum tíz-tizenöt százalékát használja ki normál körülmények közt, vagyis a maradék nyolcvan százalékért kvázi feleslegesen fizet. “A virtuális szerverek többek között a fentiekre nyújtanak gazdaságos és nem utolsósorban környezetkímélő megoldást. Arról van szó, hogy a virtuális szerverek használata során – a szerver által biztosított megszokott szolgáltatások mellett – egyrészt gyakorlatilag eltűnik a beruházási költség, hiszen a vállalat lényegében kapacitást vásárol egy nagy teljesítményű szerveren, illetve egyszeri, nagyberuházás helyett havonta fizet a szolgáltatásért. Másrészt az üzemeltetéssel kapcsolatos egyéb költségek, például az áramdíj vagy a hűtéssel kapcsolatos költségek is eloszlanak” — idézi Hajmási Gergelyt, a Doclernet Hosting kereskedelmi vezetőjét a közlemény.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem csak szélessávban erősít a Vodafone

ked szept 4 , 2018
A Panasonic és a Vodafone bejelentette együttműködését egy kísérleti projekben, amely a keskenysávú IoT (Narrowband-IoT – NB-IoT), kis teljesítményű és nagy hatótávolságú (Low-Power Wide-Area – LPWA). vezeték nélküli technológia felhasználásával kívánja működtetni az IoT-t támogató otthoni okoseszközöket. A két vállalat a vizsgálatokat NB-IoT-képes háztartási eszközökkel kívánja kezdeni, és az első […]