Képes váltja Szalayt

Képes Gábor, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság ügyvezető igazgatójaFebruár elsejétől -Szalay Imre nyugdíjba vonulásával-, Képes Gábor lett a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) új ügyvezető igazgatója.

Képes az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban érettségizett. Az ELTE Bölcsészettudományi Kar (ELTE BTK)) magyar szakán diplomázott 2004-ben. 2001-től az ELTE BTK-n a Bölcsészettudományi Informatika Önálló Program demonstrátora, majd megbízott előadója. Itt önálló számítógép-történeti szemináriumokat és kollokviumokat tartott. 2009-től a jogutód Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum muzeológusa, számítástechnikai gyűjteményének kurátora volt. 2011-től 2014-ig műszaki muzeológiai osztályvezető, főmuzeológus, mellette 2012-től 2014-ig az Öntödei Múzeum megbízott múzeumvezetője. 2014-től 2016-ig a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet főosztályvezetője (Digitális Gyűjtemények Főosztály). 2020-tól néhány hónapig a Budavári Művelődési Ház művészeti vezetője.

2001 óta tagja az NJSZT-nek, tevékenyen közreműködött a társaság szegedi informatikatörténeti állandó kiállításának kialakításában is. 2016 óta főmunkatárs, 2021-től pedig marketingigazgatóként felelt a társaság kommunikációjáért és arculatáért. Ő rendezte a magyar múzeumi szféra első videojáték-történeti kiállítását. A jövőt érintően a robotikai és a programozási versenyek és felkészítők kapcsán is elsőrendű feladatának tekinti az NJSZT részvételét a tehetséggondozásban, a diákolimpikonok felkészítésében. Képes ügyvezetőként erősen építeni szeretne az NJSZT szakosztályaira, és közösséget, minél több találkozási lehetőséget teremteni számukra budapesti központunkban és számos vidéki helyszínen. A munkában új igazgató-helyettesünk, Malmos Katalin is segítségére lesz, akinek tudására nagyon számít a közoktatás szereplőivel való kapcsolattartásban is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egy védelem van az online csalók ellen: észnél lenni!

szo jan 27 , 2024
ShareTweetPinShareCsalókra figyelmeztet az Erste Bank: Senki kérésére ne telepíts semmiféle programot a telefonodra vagy/és a számítógépedre! A pénzintézet tájékoztatása szerint a csalók egy külön program telepítésére kérik áldozataikat, akik így maguk adnak hozzáférést mobiltelefonjukhoz, számítógépükhöz. A bűnözők a szoftverrel átveszik az irányítást a készülékek felett, és lenullázzák a bankszámlákat. Az […]
RustDesk

És még ez is...