MAK: eddig ötvenezren nyitottak értékpapírszámlát online

Magyar ÁllamkincstárMeghaladta a félszázezret azon lakossági ügyfelek száma a Magyar Államkincstárban, akik elektronikus úton, a www.magyarország.hu honlapról, saját ügyfélkapus bejelentkezésük segítségével nyitottak értékpapírszámlát – közölte a Magyar Államkincstár (MÁK).

A MAK-nál 2019 júniusa óta van lehetőség elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül értékpapírszámla-nyitásra, amivel 2022. május elejéig már több mint ötvenezren éltek. A WebKincstár vagy MobilKincstár-szolgáltatás igénybevételével személyes megjelenés nélkül lehet intézni az állampapírral kapcsolatos ügyeket, így a vásárlást, visszaváltást, a kamat újrabefektetését. A 2019-ben kiadott Magyar Állampapír Plusz (szuper lakossági állampapír) iránt megnövekedett kereslet, majd 2020-ban a pandémia hatására még erőteljesebb igény jelentkezett az elektronikus szolgáltatások fejlesztésére a lakossági állampapírok piacán is. A fejlesztésben a kincstár élen jár, piacvezetőnek számít az online állampapír-értékesítésben és a személyes megjelenés nélküli online értékpapír-számlanyitásban is. A szolgáltatás iránt egyre nő az igény, az elektronikus úton megnyitott számlák száma 2022 első négy hónapjában már meghaladta az előző évi számlanyitások több mint felét — olvasható a közleményben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiberbiztonsági edukációs kampányt indul

ked máj 10 , 2022
Az elektronikus pénzügyi szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfeleket támogató kiberbiztonsági edukációs-kommunikációs kampányt indít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Magyar Bankszövetség. A pénzügyi intézmények gyorsuló digitalizációjával párhuzamosan az elmúlt időszakban a bűnözők számára is egyre vonzóbb célponttá váltak az online fizetési műveletek. Ezt erősíti, hogy a pénzügyi fogyasztók jelentős részének […]
MNB

Friss, ropogós