Egészségügy: merőben új típusú informatikai rendszer készül kétmilliárdért

orvos nővérAz egészségügyi ellátásokkal kapcsolatos adatok kiértékelését, feldolgozását segítő új rendszer kialakításán dolgozik az E-Group ICT Software Informatikai Zrt. (E-Group ICT) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Az E-Group ICT közleménye szerint a csaknem kétmilliárd forintos fejlesztés során egy merőben új típusú informatikai rendszer valósul meg, amely lehetővé teszi az adatok jelenleginél jóval magasabb szintű hasznosítását, ezzel pedig javulhat az ellátás színvonala és rövidülhetnek a betegutak is. Az új rendszer keretében megvalósuló adatfelhasználás és -elemzés új területeket nyithat meg a gyógyításban és megelőzésben, a diagnosztika és a terápia, valamint új szempontokra világíthat rá az egészségügyi ipari kutatás és innováció területein is – közölték. A tájékoztatás szerint az új it-rendszer a PTE valamennyi egészségügyi adatának begyűjtésére, tárolására és az adatok elemzésére képes lesz. A közleményben jelezték: abban bíznak, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 1,86 milliárd forintos támogatásával megvalósuló fejlesztés nemcsak a magyarországi, de a környező országok egészségügyi intézményei számára prototípusként is szolgál majd. A PTE internetes oldalán olvasható projektleírás szerint a fejlesztés idén november végén lezárul.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

CSR: 1600 dolgozót bocsát el a Tungsram

csü ápr 28 , 2022
Megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását a Tungsram, ezért 1600 dolgozóját elbocsátja több ütemben az év végéig – közölte a társaság. A közleményük szerint elkerülhetetlen a technológiai váltás, a továbblépés érdekében tervezett létszámleépítés legnagyobbrészt a gyári dolgozókat érinti, mind az öt gyárban. A gyárak területén továbbra is folyik majd tevékenység, […]
Tungsram

Friss, ropogós