Karas: meg kell szüntetni a digitális szakadékot

KarasMónikaA vállalkozások és a fogyasztók közötti digitális szakadék az egyik legnagyobb akadálya a digitális gazdaság fejlődésének, meg kell szüntetni ezt a megosztottságot – hangsúlyozta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciáján hétfőn Budapesten. Hozzátette: a digitális termékekhez és szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés megteremtése önmagában nem oldja meg ezt a problémát.

Meg kell mutatni az embereknek, hogyan éljenek a digitális javakkal, azok előnyeivel — hangsúlyozta. Ott, ahol egységes, integrált feltételrendszerrel működik a digitális gazdaság, a fogyasztók kedvezőbb áron, jobb szolgáltatást kapnak a piaci verseny eredményeképp – mutatott rá. Karas kitért az Európai Bizottság néhány hónapja bemutatott, európai digitális egységes piac elnevezésű stratégiájára, amely vélekedése szerint átfogó megközelítésével különbözik a többi, hasonló dokumentumtól. A stratégia számításba veszi egyebek mellett az audiovizuális médiát, az e-kereskedelmet és a nemzetközi csomagkézbesítést is – mondta el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Orbán: Közép-Európa szerepe felértékelődik a digitális gazdaságban

sze okt 14 , 2015
ShareTweetPinShareKözép-Európa szerepe felértékelődik a digitális gazdaságban, ez a térség lesz az Európai Unió növekedési motorja a következő egy-másfél évtizedben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciájának megnyitóján. Hozzátette: Magyarországon fejlődik a leggyorsabban a digitális gazdaság az Európai Unióban, a szektor nemzetgazdaságon belüli súlya erősebb az uniós […]
ZX-81

És még ez is...