Az LG demonstrál

101kiskutyaAz LG Electronics (LG) több jelentős műsor- és tartalomszolgáltatóval társulva demonstrálja a HDR technológia erejét Berlinben, a 2016-os IFA-n. Az LG és partnerei számos HDR demoval készültek az idei IFA-ra, többek között bemutatják azt is, hogyan lehet Hybrid Log Gamma (HLG) tartalmakat sugározni az ASTRA műholdas és a BBC (British Broadcasting Corporation) földfelszíni műsorszolgáltatási rendszerek alkalmazásával. A HLG a BBC és a Japan Broadcasting Corporation (NHK) által közösen fejlesztett HDR szabvány, amely egyetlen adatfolyam segítségével nemcsak a HDR-dekóderrel ellátott vevőkészülékeket, de a régebbi, nem HDR-képes tévéket is alkalmassá teszi az adás fogadására. Az új szabvány olyan megoldást ad a műsorszolgáltatók kezébe, amellyel kábelen keresztül továbbíthatják HDR tartalmaikat, és élő streaming közvetítéseket is készíthetnek.

Az LG az IFA-n elsőként mutatja be azt a HDR technológiát, amely a High Frame Rate (HFR) megoldásokat HLG tartalmakkal kombinálja. A vállalat a BBC-vel és az Európai Műsorszórók Uniójával együttműködésben szervezett demoján olyan HFR HLG tartalmakat vonultat fel, melyek mind az MPEG DASH (IP streaming), mind pedig a DVB-T2 átviteli rendszerekkel kompatibilisek. A HFR egy új technológia, amely az Ultra HD képminőséget magasabb szintre emelve, másodpercenként akár 100/120 képkocka továbbítására is képes. Ez a sebesség minden korábbinál egyenletesebb, valósághűbb mozgást eredményez a képernyőn.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Lenovo bővitette a YOGA portfólióját

pén szept 9 , 2016
A Lenovo a napokban jelentette be, hogy tovább bővíti az átalakítható Yoga termékcsaládját az új Yoga 910 laptoppal és a Yoga Tab 3 Plus androidos táblagéppel. A Yoga 910 a gyártó szerint a világ legvékonyabb, legerősebb és legkényelmesebben átalakítható eszköze. A legújabb ultra vékony átalakítható laptopunk, mindössze 14,3 mm vastag […]

Friss, ropogós