EU-s segítség a Magyar Telekomnak

EuroA Magyar Telekom és leányvállalatai 12,2 milliárd forint európai uniós forrást nyertek el vezetékes szélessávú hálózat fejlesztésére a digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázaton — jelentette be a távközlési társaság. A pályázat eredményeként a vállalat 46 járásban építhet ki nagysebességű, másodpercenként legalább harminc megabites vezetékes hálózatot. A tájékoztatás szerint a pályázat összesen 42,4 milliárd forint európai uniós forrásra szólt. A Magyar Telekom és konszolidált leányvállalatai 34,8 milliárd forint támogatásra pályáztak (részben konzorciumban), és 12,2 milliárd forintot nyertek el.

Ebből az összegből, és a hozzá kapcsolódó saját forrásból nagyjából 111 ezer új háztartásban válhat elérhetővé a nagysebességű vezetékes internet. Ezek a háztartások olyan területeken fekszenek, ahol eddig még egyik szolgáltató sem volt jelen vezetékes internet szolgáltatással, vagy nem biztosított legalább harminc megabit sebességű vezetékes internet elérhetőséget. A közleményben emlékeztetnek, hogy a társaság 2015-ben országszerte 464 ezer háztartásban tette elérhetővé saját költségén a legalább harminc megabit sebességű internet hozzáférést. Idén önerőből további félmillió háztartást kíván elérni, amelyből augusztus végéig 436 ezer háztartás lefedése valósult meg. Így már több mint 2,6 millió háztartásban elérhető a nagysebességű, szélessávú internet a cég hálózatán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Putyin nem támogatja a hackereket

hét szept 19 , 2016
Nem támogatja Oroszország azoknak a hackereknek a tevékenységét, akik feltörték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) adatbázisát, ugyanakkor tisztázni kellene azokat a tényeket, amelyeket a nyilvánosság elé kerültek — jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Független Államok Közössége (FÁK) pénteki biskeki csúcstalálkozóján. Egy Fancy Bears elnevezésű hackercsoport a hét folyamán […]
Vlagyimir Putyin