A mobil malware-ek száma a végtelenhez tart

androidA Kaspersky Lab friss jelentése szerint 2015 második negyedévében a háromszorosára nőtt a mobilkészülékeket támadó malware-k száma. Az orosz it-biztonsági társaság által blokkolt webes támadások ötvenegy százaléka Oroszországból indult ki. Továbbra is a mobil online banki ügyintézés a mobil fenyegetések fő célpontja. A Kaspersky első negyedévi jelentése megemlíti a Trojan-SMS.AndroidOS.OpFake.cc nevezetű vírust, amely nem kevesebb, mint huszonkilenc banki és pénzügyi alkalmazást fertőzött meg. A trójai legújabb verziója a második negyedévben 114 (négyszer több) banki és pénzügyi alkalmazást támadott meg. Célja, hogy ellopja a felhasználók bejelentkezési adatait. A vizsgált időszakban 5,9 millió olyan esetet észleltek, amikor malware fertőzés segítségével próbáltak hozzáférni az online bankszámlákhoz, és pénzt eltávolítani róluk – ez nyolcszázezerrel kevesebb próbálkozást jelent, mint az első negyedévben.

A pénzügyi fenyegetések nem kizárólag a banki malware programokra korlátozódnak, amelyek elsősorban az ügyfelek online banki rendszereit támadják meg. A banki malware-eken (nyilcvanhárom százalék) kívül további pénzügyi kockázatokat jelentenek a Bitcoin bányász programok is (kilenc százalék) – ezek olyan rosszindulatú programok, amelyek az áldozat számítógépén található erőforrásokat használják bitcoinok termelésére, valamint a Bitcoin pénztárca csalók (hat százalék) és a keylogger programok (két százalék).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Dráma a Dell új flash-alapú tárolója

vas aug 2 , 2015
A Dell az első olyan tárolótömb szállító, amely az iparág legújabb, legmagasabb kapacitássűrűségű és legalacsonyabb üzemeltetésű költségű vállalati flash-alapú tárolóit kínálja. A Dell új technológiáinak kombinációja a már korábban is elérhető flash-alapú és merevlemez-meghajtókkal együtt lehetővé teszi, hogy az ügyfelek – legyen az felső kategóriás vagy akár belépőszintű megoldásokat kereső […]

Friss, ropogós