Orbán: Közép-Európa szerepe felértékelődik a digitális gazdaságban

orbanViktorKözép-Európa szerepe felértékelődik a digitális gazdaságban, ez a térség lesz az Európai Unió növekedési motorja a következő egy-másfél évtizedben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciájának megnyitóján. Hozzátette: Magyarországon fejlődik a leggyorsabban a digitális gazdaság az Európai Unióban, a szektor nemzetgazdaságon belüli súlya erősebb az uniós átlagnál. A magyar nemzeti össztermék huszonegy-huszonkét százalékát teszi ki a digitális gazdaság, amely négyszázezer embernek, a foglalkoztatottak tizenöt százalékának ad munkát, ezzel az unióban Magyarország a harmadik helyet foglalja el Írország és Finnország mögött – tette hozzá.

A miniszterelnök ismertette: a teljes magyar export több mint nyolc százaléka származik a digitális gazdaságból, és a kutatás-fejlesztési ráfordításokban is jelentős a tíz százalékos részarány. Közép-Európa egyszer már komoly szerepet töltött be a távközlésben – mondta Orbán. A miniszterelnök a magyar feltalálók közül kiemelte Puskás Tivadart, a modern infokommunikáció egyik szülőatyját, akinek szavai szerint azt köszönhetik a magyarok, hogy ott lehettek az ITU alapítói között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Czunyiné: a digitális szakadék felszámolható

sze okt 14 , 2015
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára szerint a digitális szakadék felszámolható, de legalábbis megállíthatók a negatív folyamatok a köznevelés rendszerében. Czunyiné Bertalan Judit kifejtette: a digitális szakadékot – amely az informatikai eszközök és tudás, valamint a rendelkezésre álló lehetőségek között van – “módszeresen, tudatosan” fel lehet számolni a […]