Állítólag a gamerek az átlagnál sokkal többet sportolnak

gamerA Chio Mozdulj Gamer Mozgalom és a JátékosLét Kutatóközpont kutatása szerint, míg a 15 évesnél idősebb magyar lakosság alig több mint fele (56 százalék) végez rendszeres testmozgást, addig a gamerek körében ez az arány jóval magasabb(82 százalék). A legaktívabb sportemberek között is nagyobb arányban találunk játékosokat: heti négy alkalomnál többször a lakosság 15 százaléka, a gamereknek viszont 29 százaléka sportol. A legnépszerűbb mozgásformák a testépítés, a kerékpározás, a futás és a csoportos labdajátékok. A vizsgálat kimutatta azt is, hogy akik csapatban szeretnek számítógépes játékkal játszani, azok nagyobb valószínűséggel fognak csapatban sportolni is.

A kutatás nem talált összefüggést a játékokkal és a sporttal töltött idő között – tehát azt, hogy valaki sportol-e vagy sem, egyáltalán nem befolyásolja, hogy mennyit ül a számítógép előtt. Az viszont számít, hogy milyen példát lát otthon: kétszer annyit sportolnak azok, akiknek a családjában van rendszeres sportolásra példa, mint azok, akiknél nincs sportember a családban. Az előbbi csoport átlagosan havi öt-nyolc alkalommal mozog 60-90 percet, míg az utóbbi három-négy alkalommal 30-60 percet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szervere már lesz a nemzeti hulladékgazdálkodó társaságnak

hét aug 1 , 2016
A Symmetria Magyarország Kft. nyerte a nemzet hulladékgazdálkodását koordináló és vagyonkezelője, az NHKV Zrt. tenderét, amelynek felhívását nem tették közzé a Közbeszerzési Értesítőben, mert 18 millió forint alatt szabták meg a beszerzés értékét. Ennek megfelelően nem is lett öldöklő árverseny, a figyelembe vett legalacsonyabb ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlat: 17 615 500, a legmagasabb […]
szerver